| 0 yorum ]

Az su içmek, az su tüketimi, çok su içmek, çok su tüketimi, sıvı gereksinimi, sıvı ihtiyacı, su içmek, su içmemek, su kaybı, su kaybını önlemek, su tüketimi, vücudun sıvı gereksinimi, vücudun sıvı ihtiyacı, vücudun su kaybetmesi..

Uzmanlar, suyun yaşamsal öneme sahip bir madde olduğuna dikkat çekerek su içemeyenler için su tüketimini artırmak gerektiği uyarısında bulunun bunu yapmaları için takip etmeleri gereken adımlarını sıraladı.

| 0 yorum ]

Aşırı beslenme, aşırı yemek, çok yemek, dengeli beslenme, fazla besin tüketimi, fazla beslenme, fazla yemek yemek, ideal beslenme, Ramazan bayramı, Ramazandan sonra beslenme, sağlıklı beslenme, sınırlı beslenme, yeterli beslenme..

Ramazanda sınırlı beslenmenin ardından bayramda fazladan tüketilen yiyeceklerle ilgili olarak uzmanlardan bir dizi uyarı geldi. Aşırı yiyecek tüketip bayramınızı kendinize zehir etmeyin…

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, ”Bayramlarda bol miktarda yemek yapılması ve bu yemeklerin uygun şartlarda muhafaza edilmemesi

| 0 yorum ]

Çürük dişler, diş ağrısı, diş çürümesi, diş düşmanı içecekler, diş kayıpları, diş minelerinde erozyon, diş problemleri, diş protezleri, diş sağlığı, diş sorunları, dişlerde asit erozyonu, dişlerde çürük, dişlerde erozyon, enerji içecekleri, spor içecekleri..

Spor yapanların yanında özellikle gençler tarafından da büyük rağbet gören enerji içecekleri, dikkat edilmediğinde diş çürüklerine hatta dişlerde kayıplara neden olabiliyor.

Son zamanlar da yapılan araştırmalara göre spor içeceklerin uzun süre tüketilmesinin diş minelerinde erozyona neden olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı, bunu önlemenin en kolay yolunun ise pipet

| 0 yorum ]

Bebeğin emerken sıkıntı yaşaması, bebeğin memeyi doğru kavraması, bebeğin uygun pozisyonu, çaprazlama tutuş, doğal emzirme pozisyonu, doğru emzirme pozisyonu, emzirme pozisyonu, göğüs ucu çatlağı, göğüs ucu çatlakları, uygun emme pozisyonu, yetersiz süt üretimi..

Anne ile bebeğin uygun pozisyonu alması ve bebeğin memeyi doğru kavraması bebeğin emerken sıkıntı yaşamasını engelleyecektir.Ayrıca bu durum göğüs ucu çatlağı oluşmasını ve yetersiz süt üretimini de engeller.

| 0 yorum ]

Astım, astım hastalığı, astım hastalığı riski, astıma yakalanma riski, astımın gelişimi, bebeklerin yetersiz kiloda doğması, bebekte astım, Hamilelik, hamilelikte sigara, hamilelikte sigara içmek, hamilelikte sigara kullanımı, sigara içmeyen anneler, tiryaki anneler, tütün ürünleri, tütün ürünleri tüketimi..

Yapılan araştırmalar, kadınların hamilelikte sigara içmesinin bebeklerinde astım hastalığı riskini sigara içmeyen annelerin bebeklerine oranla dört ile altı kat arasında artırdığını ortaya çıkardı.

| 0 yorum ]

Çocuk eğitimi, çocukların yetenekleri, kitap kurdu, kitap okumak, kitap okuyan çocuk, kitap sevgisi, okuma alışkanlığı, okuma merakı, okuyan çocuk, resimli kitaplar..

Uzmanlar, çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmasında en güzel rol modelin anne olduğunu ve anneleri sürekli kitap okuyan çocukların da kitap okumayı alışkanlık haline getirdiğini ifade etdiyor.

Çocuğun ilk öğretmeninin anne olduğunu belirten Alman pedagog Petra Ottmann, kitap okuma alışkanlığı kazanmada okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Çocukların 3-6 yaş arasında taklitçi

| 0 yorum ]

Ayrılık, ayrılık psikolojisi, ayrılmak, boşanma, boşanma kararı, boşanma kararını açıklama, boşanma psikolojisi, çocuk sağlığı, çocuklar..

Uzmanlar, boşanmaya karar veren çocuklu eşlerin aldıkları bu kararı çocuklarına açıklarken dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor…

Özellikle şu konularda çok dikkatli olmalısınız:

| 0 yorum ]

Acquired Immune Deficiency Syndrome, AIDS, AIDS belirtileri, AIDS hastası, AIDS nedir, AIDS'den korunmak, Edinsel Bağışıklık Yetmezliği Sendromu, gece terlemeleri, HIV virüsü, HIV virüsü kapan hastalar, HIV virüsünden korunmak, HIV'den korunmak, Human Immunodeficiency Virus, kan nakli, nefes darlığı, ortak şırınga kullanımı..

HIV virüsü bilinen tüm diğer virüslerin aksine insanın vücuduna genel olarak değil de sadece bağışıklık sistemine saldırır ve insanı öldüren de HIV’in kendisi değil bağışıklık sisteminin çökmesi sonucunda vücuda

| 0 yorum ]

BMI, diyet yapmak, erkeklerin yağ oranı, hipertansiyon, ideal kilo hesaplama, ideal kilo hesaplamak, ideal kiloda kalabilmek, ideal kilom kaç, kadınlar için yağ oranı, kilo vermek, Şeker Hastalığı, vücut kütle indeksi, yüksek tansiyon..

“İdeal kilo boydan 10 eksiktir” teorisi doğru değildir. Ayrıca ideal kilo herkesin zevkine ve alışkanlığına göre değişmez, bir hesaplama tekniği vardır. “İdeal kilo nasıl hesaplanır?” diye merak ediyorsanız işte size biz doktorların kullandığı kolay ideal kilo hesaplama tekniği…

| 0 yorum ]

Öğrenci problemleri, öğrenci psikolojisi, öğrenci sağlığı, öğrenci sorunları, okul dönemi, okul sendromu, okula geçiş, tatil, tatil sonrası..

Yaz tatiliyle birlikte esneyen uyuma saatleri, eğlence ve oyun zamanları yakında sona eriyor. Çocuklar ve ebeveynler için daha planlı ve programlı uzun bir zaman dilimi başlıyor.

Kadıköy Şifa Hastanesi Psikoterapisti Fatma Tosun, anne babalara çocuklarının tatil döneminden sonra okul hayatına daha rahat adapte olabilmesi için öneriler sunuyor.

| 0 yorum ]

Fertilizasyon ve Embriyoloji Kurumu, genetik kusur tehlikesi, HFEA, karında delik, kısırlığın sebepleri, kısırlık, öğrenme zorlukları, ölümcül sağlık sorunları, Tüp Bebek, tüp bebekler, uzun dönemli sakatlıklar..

Tüp bebeklerde genetik kusurlar ve sağlık sorunları riskinin yüzde 30 daha fazla olabileceği, tüp bebek yapmak isteyen çiftlerin önceden bu konuda uyarılması gerektiği bildirildi. İngiliz uzmanlar, tüp bebek yönteminin bebekte ölümcül sağlık sorunlarına veya uzun dönemde çözülmesi bile mümkün olamayabilecek sakatlıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

| 0 yorum ]

Beslenme alışkanlıkları, diyabet, fruktoz, kan şekeri, kan şekeri oranı, kan şekeri yükselmesi, meyve suları, meyve sularının yararları, meyve sularının zararları, meyve suyu tüketimi, şeker hastaları, tip 1 diyabet..

Sıcak havalarda daha fazla suya gereksinim duyan kişiler, hazır meyve suyu gibi içeceklere yöneliyor. Oysa uzmanlar, şeker hastalarına kan şekerini yükselttiği gerekçesiyle meyve suyu içmemeleri konusunda uyarıyor.

Meyve sularının diyabet hastalarına zarar verdiğini belirten Türkiye Diyabet Vakfı’ndan Uzman Dr. Berrin Oğuzhan, “Tip 1 hastaları meyve suyu içmesin” dedi.

| 0 yorum ]

Akıl sağlığı, akıl sağlığı testi, depresyon teşhisi, depresyona girmek, depresyonun belirtileri, kronik depresyon, kronik depresyonun nedenleri, majör depresyon, majör depresyon teşhisi, majör depresyonun nedenleri, majör depresyonun tedavisi, öfke nöbetleri..

ABD’de yapılan bir araştırma, kronik depresyonun 3 yaşındaki çocuklarda bile görüldüğünü ortaya koydu. Washington Üniversitesinde psikiyatr Doktor Joan Luby ve ekibinin yaptığı araştırma, ilk kez majör depresyonun çok küçük çocuklarda bile kronikleşebileceğini gösterdi.

| 0 yorum ]

Doktor rehberliğinde ilaç ve terapi. Hastalığın bittiğinden emin oluncaya kadar takip sağlandığı zaman yüzde 90-95 başarılı olunur. Özellikle terapi çok önemli. Terapi kişiye bildiği bir şeyi yeniden öğretmektir. İlaçlar kişinin beden belirtileri yaşamaması, endişe düşürmesi açısından yararlı; ama ilaç nüksü önleyemiyor. Bozuklukları terapi düzeltiyor.

Doğru nefes almak önemli
Bedeni kontrol etme yolundaki ilk adım solunumu kontrol etmektir. Doğru ve derin nefes almanın, damarları genişletme ve oksijenin bedenin en uç noktalarına kadar ulaşmasını sağlama özelliği var. Panik atak sırasında

| 0 yorum ]

Aşırı kilo, aşırı şişmanlık, eş cinsiyettekiler, ırsi sorunlar, obez erkek çocuklar, obez kız çocuklar, obez olma ihtimali, Obezite, obezite görülme sıklığı, obezite ihtimali, obezitede ırsi sorunlar, şişmanlık..

Uzmanlarca yapılan bir araştırma, obezite konusunda kızların annelerine, erkek çocukların da babalarına benzediğini ve annesi obez olan kızlar ile babası obez olan erkek çocukların obez olma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösterdi.

İngiltere’deki Plymouth Peninsula Medical School’da yapılan araştırmaya göre annesi obez erkek çocuklarda obezite ihtimali o kadar yüksek değil.

| 0 yorum ]

Aflatoksin, bağışıklık sistemi, başka dokulara sızma, başka dokulara yayılma, ben kanserleri, benign, immün sistem, iyi huylu tümörler, Kanser, kanser nasıl oluşur, kanser nedir, kanser oluşumu, kanser tedavisi, kanser tipleri, karsinojen maddeler, karsinojenler, kötü huylu tümörler, küf mantarı sentezi, malignant tümörler, melanoma, metastaz, morötesi, ultraviyole, UV, X ışınları..

Organizmada meydana gelen ve hücreleri kontrolsüz büyüyen kötü huylu tümörlere verilen isim olan kanser, genellikle kontrolden çıkan hücrelerin sürekli çoğalmalarıdır.

| 0 yorum ]

Düşünsel acılar, fiziksel acı, fiziksel acı duyarlılığı, fiziksel ağrı, kalbin ağrıması, kalp ağrısı, kalp kırıklığı, kalp sorunları, kırık kalp, sosyal acı, sosyal acı duyarlılığı..

Yapılan araştırmalar sonucunda bilim adamları, fiziksel ağrıyı yöneten genlerin düşünsel acıları da kontrol ettiğine dikkat çekti. Yani birileri kalbimizi kırdığında fiziksel olarak kalbimizde ağrı hissetmemiz de gayet normal…

| 0 yorum ]

Hamile kalma yaşı, hamile kalma zamanı, hamile kalmak, ne zaman hamile kalınır, ne zaman hamile kalmalı, ne zaman hamile kalmalıyım..

Günümüz kadını artık geç doğum yapıyor. Önce kariyer sahibi olmak, sağlıklı bir ilişki oluşturmak, gelecek için ekonomik güvence sağlamak gibi nedenlerden dolayı gebelik geciktiriliyor.

Çocuk doğurmak için 30’lu hatta 40’lı yaşlara kadar bekleniyor. Ancak bu bekleyiş gebelik şansını belirgin

| 0 yorum ]

Bol su içmek, bol su tüketimi, gebelik, gebelik dönemi, hamileler, Hamilelik, hamilelikte su içmek, sıcak havalar, su içmek, suyun yararları..

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, bebeğin anne karnında içinde bulunduğu ve yaşaması için hayati önemi olan amniyon sıvısının sıcak nedeniyle azaldığını ve bu durumun da sorunlara neden olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre, hamile kadınlar oligohidroamnion adı verilen, halk içinde bebek suyunun azalması olarak bilinen rahatsızlığa, yılın sıcak dönemlerinde daha fazla yakalanıyor.

| 0 yorum ]

Anemi, az görme, bulanık görme, düşük vücut tansiyonu, glokom, glokom hastalığı, görme bozukluğu, görme kaybı, görme kayıpları, görme kusuru, görme problemleri, görme sinirleri, görme sinirlerinin tahrip olması, Göz Sağlığı, göz tansiyonu, kansızlık, körlüğün nedenleri, körlük, migren, yüksek göz tansiyonu, yüksek hipermetrop, yüksek miyop, yüksek vücut tansiyonu..

Uzmanlar, göz tansiyonu yüksekliğinin görme sinirinin tahribine yol açan sinsi bir hastalık olduğunu belirtip, ailesinde göz tansiyonu olan kişilerin mutlaka düzenli göz muayenesi olması gerektiği bildiriyor.

| 0 yorum ]

Akciğer iltihaplanmaları, bağışıklık sistemi zayıflaması, bakterinin gelişimi, duş başlıkları, duş yapmak, hamileler, hastalık, inatçı öksürük, kuru öksürük, mikrobakteri, mikobakterium avium, risk grubu, soluğun kesilmesi, solunum yolu hastalıkları, verem, vücut temizliği, yaşlılar, yorgunluk..

Vücudumuzun temizliği için kullandığımız duş başlıklarının solunum yolu hastalıklarına yol açan bir bakterinin gelişimine ortam hazırlayabildiği ortaya çıktı.

ABD’nin Colorado Üniversitesi’nden Norman Pace ve ekibi, vereme bağlı olmayan akciğer

| 0 yorum ]

Dantelli külot, gerdek gecesi, gerdek gecesi giyim, gerdek gecesi iç giyim, gerdek gecesi iç giyim tercihi, gerdek gecesi kıyafet seçimi, gerdek gecesi kıyafet tercihi, gerdek gecesi nasıl giyinmeli, iç çamaşırı seçimi..

Birçok kadın için çok önemli bir ayrıntı olan iç giyim özellikle evlilik hazırlıklarında gelin adaylarının daha çok önem vermesi gereken bir detaydır. Hayalini kurduğunuz o muhteşem gecenin büyüsünü yaşamak için dikkat etmeniz gereken noktalar var. İşte uzman gözüyle bu detaylar.

| 0 yorum ]

Açılmayan camlar, alerjenler, alerjik hastalıklar, alerjiler, antialerjik ilaçlar, cilt alerjileri, ciltte oluşan alerji, deri testleri, halı kaplı zeminler, halı kaplı zeminlerin zararları, hastalıkların nedenleri, havasız ortam, havasız ortamın zararları, modern hayat, modern yaşam, Patch testi, True Test Sistemi, Yama testi..

Ofisteki havasız ortam, halı kaplı zeminler ve açılmayan camlar nedeniyle maruz kalınan alerjenler; sürekli burun akıntısı, hapşırık ve göz yaşarmasıyla seyreden alerji oluşumuna neden oluyor. Bu alerjilerin sebepleri belirlenememesi ise önlem alınmasını engelliyor.

| 0 yorum ]

2 haftada 6 kilo, dengesiz besinler tüketmek, Diyet, güzellik diyeti, hızlı zayıflama diyeti, kusursuz görünmek, South Beach, South Beach diyeti, zayıflama diyeti..

ABD’de sıkça uygulanan ve kısa zamanda oldukça etkili sonuçlar veren South Beach diyetinin daha ilk iki haftasında bel ve göbek bölgenizden 4 ile 6 kilo arası verebileceksiniz.

Kilolarınızı verememenizin nedeni aç kalmanız veya dengesiz besinler tüketip kanınızdaki insülin seviyesini yükseltmenizdir. Böylece devamlı vücudunuz açım mesajı gönderiyor ve yiyorsunuz!

| 0 yorum ]

2 haftada 6 kilo, dengesiz besinler tüketmek, Diyet, güzellik diyeti, hızlı zayıflama diyeti, kusursuz görünmek, South Beach, South Beach diyeti, South Beach diyetinin 1. aşaması, zayıflama diyeti..

Birinci evrede kilolarınızın çoğunu göbeğinizden vereceksiniz. Şu sıralar bir diyete başlamanın tam zamanı. Çünkü tatile çıkmadan 10-gün önce başlayacağınız diyet programları size yardımcı.

Vücudunuzu yorup hırpalayacak, üstelik verdiğiniz tüm kiloları geri almanıza neden olacak bir diyet yerine bir yandan hızla kilo kaybettirecek bir yandan da vücudunuzu yenileyecek bir diyet seçmelisiniz. South Beach diyetinin 2 hafta süren ilk evresi diyetin en sıkı bölümü.

| 0 yorum ]

2 haftada 6 kilo, dengesiz besinler tüketmek, Diyet, güzellik diyeti, hızlı zayıflama diyeti, kusursuz görünmek, South Beach, South Beach diyeti, zayıflama diyeti..

Artık insülin direncinizi kontrol altına aldığınıza göre diyetimizin 2. aşamasına geçebilirsiniz. Oldukça eğlenceli bir aşama. South Beach diyetinin ikinci bölümünde günde 1 adet meyve ve 1 adet /1 porsiyon(3 Çorba kaşığı) karbonhidrat alabiliyorsunuz. Protein içeren yiyecekler ve et sınırsız.

Günde en az 3 porsiyon sebze yemeniz gerekiyor ve ara öğünlerde de istediğiniz kadar çiğ sebze tüketmeniz

| 0 yorum ]

2 haftada 6 kilo, dengesiz besinler tüketmek, Diyet, güzellik diyeti, hızlı zayıflama diyeti, kusursuz görünmek, South Beach, South Beach diyeti, zayıflama diyeti..

South Beach diyeti birinci ve ikinci aşamalarda hangi yiyeceklerden günlük ne miktarda yemeniz gerektiğini öğrendiniz. İdeal kilonuza ulaştıysanız 3. aşamaya geçebilirsiniz. Henüz istediğiniz kiloya ulaşmadıysanız 1 ve 2. aşamaları tekrar edebilirsiniz.

Bu diyetin 3. aşaması hayatınız boyunca ulaştığınız ideal kiloda kalmanızı sağlayacaktır. Aşağıdaki listede

| 0 yorum ]

Cinsel ilişki, cinsel ilişki sonrası, cinsel ilişki sonrası kanama, cinsel ilişki sonrası kanamanın sebepleri, jinekolojik muayene, kanser öncüsü lezyonlar, klamidya, klamidya bakterisi, östrojen hormonu, Pap Smear Testi, polip alımı, polipin alınması, rahim ağzı enfeksiyonları, rahim ağzı enfeksiyonlarının tedavisi, rahim ağzı kanseri, rahim ağzı kanseri tarama testi, rahim kanaması, vajinal atrofi, vajinal kanamalar..

Bazı kadınlarda cinsel ilişkiden hemen sonra veya ertesi günü hiç beklenmedik bir şekilde kanama görülebilmektedir. Bu durumun en muhtemel nedeni rahim ağzında klamidya adı verilen bakterinin ve diğer bazı etkenlerin yarattığı rahim ağzı enfeksiyonlarıdır.

| 0 yorum ]

Cildin donuk görünmesi, cilt kuruluğu, cilt nemlendiriciler, cilt nemlendirme, cilt nemsiz kalırsa, cilt yüzeyinin sert olması, ciltte gerilme hissi, ciltteki su miktarı, kuru ciltler, kuruluk, nemlendirici kullanmak, nemlendiriciler, nemli ciltler, nemsiz ciltler, nemsizlik, yağlı ciltler, yağsız nemlendiriciler..

Esnekliğini ve bütünlüğünü koruyan cildin sırrı nemdir. Neme doymuş sağlıklı bir ciltte, su oranı %10′un üzerinde olmalıdır. Sağlıklı cilt, deri üzerinden gerçekleşen su kaybını dengeler.

| 0 yorum ]

Avidina, Beslenme, bitkiler, bitkilerin tüketilmesi, bitkilerin yararları, çiğ besinler, günlük folik asit ihtiyacı, hazmetme, licopen, pişmiş besinler, vitamin kaybı..

Hangi besinlerin çiğ, hangi besinlerin ise pişmiş olarak tüketilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Haşlanmış kabakta karaton maddesi etkili bir antioksidandır. Patatesin çok iyi pişirilmesi gerekir. Domates piştikçe yararı artar. İşte ayrıntılar…

| 0 yorum ]

Bebek emzirmek, çocuk doğurma yaşı, emzirmek, emzirmenin anneye faydaları, emzirmenin bebeğe faydaları, emzirmenin faydaları, gece emzirmesi, göğüs kanseri, kadın hastalıkları, kanserden korunmak, meme kanseri..

Doktorlar, bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşıyan anne sütünün, anneyi meme kanseri başta olmak üzere bazı kanser türlerinden koruduğunu açıkladı. Özellikle gece emzirmesi, süt hormonunun daha iyi salınmasını sağladığı için anneyi bazı kanser türlerine karşı koruyor.

| 0 yorum ]

Aile hastalığı, Aile Sağlığı, alerjik hastalıklar, astım, depresyon, eşlerin sağlığı, hipertansiyon, karı koca, mide ülseri, Ruh Sağlığı, saman nezlesi, stres, yüksek tansiyon..

Eşlerden birinde bulunan hastalıklardan bazıları ilerleyen yıllarda diğer eşte de ortaya çıkabiliyor. Bunların başını depresyon, hipertansiyon, mide ülseri geliyor.

Her iki eşin de aynı zamanda yakalandığı hastalıkların başını depresyon, hipertansiyon, mide ülseri gibi çevresel faktörler ve beslenme alışkanlıklarından etkilenen hastalıklar çekiyor.

| 0 yorum ]

AIDS, AIDS belirtisi, asrın hastalığı, asrın korkunç hastalığı, bilim adamları, HIV testi, Simian virüsü, Tıp dünyası

Tıp dünyası, bilim adamlarını alt eden bir gelişmeyi konuşuyor. Asrın korkunç hastalığı olarak bilinen AIDS‘e neden olan HIV virüsünün yeni bir türü ortaya çıktı.

Bilim adamlarının tüm çabalarına rağmen hastalık engellenemiyor, hastalığa neden olan virüs aksine gelişmeye, insanları hasta etmeye devam ediyor.

| 0 yorum ]

Ağız sağlığı, diş bakımı, diş eti hastalıkları, diş sağlığı, diş sorunları, fazla şeker tüketimi, kan şekeri düşüklüğü, Ramazanda diş çürükleri, Ramazanda diş sağlığı, tükürük salgısının azalması..

Ramazan ayında şeker tüketiminin arttığını bunun aksine diş fırçalama ve ağız bakımının azaldığını belirten uzmanlar, Ramazanda sahurdan iftara kadar olan uzun sürede dişler fırçalanmadığında ağızda kolayca üreyen bakterilerin diş çürüklerini, dişeti sorunlarını ve ağız kokusunu arttırdığını belirtiyor.

| 0 yorum ]

BMI, diyet yapmak, erkeklerin yağ oranı, hipertansiyon, ideal kilo hesaplama, ideal kilo hesaplamak, ideal kiloda kalabilmek, ideal kilom kaç, kadınlar için yağ oranı, kilo vermek, Şeker Hastalığı, vücut kütle indeksi, yüksek tansiyon..

“İdeal kilo boydan 10 eksiktir” teorisi doğru değildir. Ayrıca ideal kilo herkesin zevkine ve alışkanlığına göre değişmez, bir hesaplama tekniği vardır. “İdeal kilo nasıl hesaplanır?” diye merak ediyorsanız işte size biz doktorların kullandığı kolay ideal kilo hesaplama tekniği…

| 0 yorum ]

Altın yumurta hamileliği, altın yumurtalı kadınlar, hamile kalma pozisyonları, hamile kalmak, ikiz bebek, nasıl hamile kalınır, tek bir yumurta, Tüp Bebek, tüp bebek yöntemi, yumurta kalitesi

Yalnızca tek bir yumurtası olan kadınlara tıp dünyası altın yumurta adını veriyor. Tüp bebek yöntemiyle bu kadınlar anne oluyor, hatta ikiz bebek bile dünyaya getirebiliyorlar…

| 0 yorum ]

Beslenme, diyabet hastalığı, diyabet tipleri, Diyet, öğün atlamak, öğün sayısı, öğün sıklığı, posa içeriği, posalı besinler, posalı diyet, posalı gıdalar, posalı yiyecekler, Şeker Hastalığı, tip 1 diyabet, tip 2 diyabet, yiyeceklerdeki nişasta oranı, yiyeceklerdeki şeker oranı..

Diyabet, pankreastan salgılanan insülin hormonunun yetersizliği veya etkinliğinin azalması sonucu kandaki şeker miktarının yükselmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalıktan korunmak ve hastalık evrelerinde beslenme konusuna özellikle dikkat edilmelidir.

| 0 yorum ]

Depresyon geni, depresyon ilaçları, depresyon ilaçlarının etkisi, depresyon tedavisi, depresyonun nedenleri, genetik farklılıkları, ilaçların etkisini azaltmak..

Depresyona neden olan geni tespit eden Amerikalı bilim adamları, bu gende meydana gelen mutasyonun, anti depresan ilaçların bazı hastalarda işe yaramamasının nedeni olduğunu da belirlediler.

ABD’de yapılan bir araştırma, depresyonun kalıtsal olabileceğini ortaya koydu.

| 0 yorum ]

Modern çağın hastalığı ‘panik atak‘ en çok kadınları vuruyor. 25-30 yaşlarındaki kadınları seven hastalığa yakalananlar arasında ünlü yıldız Nicole Kidman da bulunuyor.

Kadınların yüzde 20’sinin panik atak yaşadığı, bu hastalığın 25-30 yaş arası doruk noktaya çıktığı belirlendi. Internetteki ‘www.panik-atak.com’ sitesinde, panik atak hastalarının yüzde 80′ini kadınların oluşturduğu belirtildi. Psikolojik ve biyolojik nedenlere bağlanan panik atağın en fazla 25-30 yaş arası ortaya çıktığı ve kırsal bölgelere göre kent merkezinde yaşayanlarda daha çok rastlandığı bildirildi.

| 0 yorum ]

Alfa melanosit uyarıcı hormonu, alfa-MSH, enerji seviyesi, enerji vericiler, enerjinin artması, fast-food, iştah azalması, iştahın kesilmesi, kilo vermek, metabolik bozukluklar, metabolik bozuklukların tedavisi, Obezite, PRCP, PRCP enzimi, prolilkarboksipeptidaz enzimi, Şeker Hastalığı, tip 2 diyabet, vücudun enerji durumu, yağlı yemekler..

Uzmanlarca yapılan yeni bir araştırmada bulunan beyindeki bir enzimin azalması durumunda iştahın kesildiği, enerjinin arttığı ve dolayısıyla kilosunu kontrol altına almaya çalışan veya kilo vermek isteyen insanlara yardımcı olabileceği belirtildi.

| 0 yorum ]

Anemi, basit guatr, bebeklerde enerji malnütrisyonu, bebeklerde protein malnütrisyonu, bilgi eksikliği, D vitamini yetersizliği, damar hastalıkları, dengesiz beslenme, diş çürükleri, diyabet, günlük enerji miktarı, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, kalp hastalıkları, kanser türleri, kronik hastalık riski, kronik hastalıklar, obezite oluşma riski, obezite oluşumu, sağlık sorunları, Şeker Hastalığı, şişmanlık, tam buğday unu, tokluk hissi, vitamin yetersizlikleri, yetersiz beslenme, yetişkinlerde şişmanlık, yüksek tansiyon, zayıflık

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; tam buğday unundan yapılan ekmeğin bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini büyük ölçüde ortadan kaldırdığı bildirildi.

| 0 yorum ]

Genital organ kanseri, kadınlarda kalp hastalıkları, kalp hastalıkları, kalp krizi, Kanser, kardiyovasküler hastalıklar, meme kanseri, mortalite, ölümcül hastalıklar, rahim kanseri, risk faktörü..

Kalp hastalıklarının kadınlarda daha ölümcül seyrettiği belirtildi. Uzmanlar, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kardiyovasküler hastalıkların ölüm nedenleri arasında ilk sırayı aldığına dikkat çekti.

ABD’de yapılan bir ankette kadınların, ‘Kendiniz için sağlıkta en büyük risk faktörü olarak neyi görüyorsunuz?’ sorusuna verdiği cevaplarda meme kanserinin birinci, rahim ve genital organ kanserlerinin

| 0 yorum ]

Doğurganlık, gebeliğin gelişimi, gebeliğin gelişmesi, gebelik, Hamilelik, sperm hücreleri, Tüp Bebek, tüp bebek tedavileri, yumurta hücreleri..

İngiltere’de yapılan araştırma, sperm ve yumurta hücreleri arasındaki kilit ve anahtar mekanizmayı çözdü. Uzmanlar, araştırma sonucunda gebeliğin gelişmesinin sadece yumurtaya bağlı olmadığına şahit oldu.

Bradford ve Leeds üniversitelerinden ortak bir ekibin yaptığı araştırmaya göre, gebelik gelişiminin tamamen yumurtaya bağlı olmadığı tespit edildi.

| 0 yorum ]

Az görme, bulanık görme, düşük vücut tansiyonu, glokom, glokom hastalığı, görme bozukluğu, görme kaybı, görme kayıpları, görme kusuru, görme problemleri, görme sinirleri, görme sinirlerinin tahrip olması, göz dibi muayenesi, Göz Sağlığı, göz tansiyonu, göz tansiyonu tedavisi, göz tansiyonu teşhisi, kansızlık, körlüğün nedenleri, körlük, migren, oküler hipertansiyon, TopSS, yüksek göz tansiyonu, yüksek hipermetrop, yüksek miyop, yüksek vücut tansiyonu..

Glokom yani göz tansiyonu hiçbir belirti vermeyen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Ancak düzenli göz muayenesi sırasında yapılan ölçümler ile tespit edilebiliyor. Zamanında teşhis edilip kontrol altına alınmadığı durumlarda körlüğe kadar varabilen görme kayıplarına yol açıyor.

| 0 yorum ]

Biyolojik kirlilik, bulaşıcı hastalıklar, gıdayla bulaşan hastalıklar, kimyasal kirlilik, sel, sel felaketi, sel suları, suyla bulaşan hastalıklar..

Uzmanlar, son günlerde meydana gelen sel felaketinin ardından suyla ve gıdayla bulaşan hastalıkların artmasının beklendiğini bildirdi.

Sel felaketinin yaşandığı bölgelerdeki vatandaşlara kaynağını bilmedikleri suları kullanmamaları ve sel suyu bulaşmış olması olası taze sebze, meyve ve yiyecekleri tüketmemeleri uyarısında bulunuldu.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyince yapılan yazılı açıklamada, selin ardından yaşanabilecek sağlık sorunlarına ilişkin bilgi verildi.

| 0 yorum ]

Burun ameliyatı, burun estetiği, burun estetiği ameliyatı, en zor ameliyat, estetik ameliyat, estetik ameliyatlar, estetik cerrahi, estetik diş hekimliği, estetik kaşlar, estetik operasyonla gençleşmek, estetik operasyonlar, meme büyütme, meme büyütme operasyonu, meme küçültme, meme küçültme ameliyatı, meme küçültme operasyonu..

Modern yaşamın gerekliliklerine uyan estetik ameliyatlar sanıldığı kadar kolay yapılamıyor. Konunun uzmanı doktorların yaptığı açıklamaya göre yapılması en zor olan estetik ameliyat burun estetiği ameliyatıymış.

Kadınların estetik işlemler konusundaki tercihleri uzun yıllar boyunca beğendikleri sanatçıların tercihlerinin kendilerine uygulanması yönünde oldu. Özellikle de genç kadınlar ellerinde beğendikleri ünlünün estetikli

| 0 yorum ]

Doymadan önce kalkmak, doymadan önce yemeyi bırakmak, dünyanın zayıflama yöntemleri, kanola yağı, kanola yağının yararları, kilo vermek, Okinawa diyeti, sağlıklı yağlar, zayıflama taktikleri, zayıflama tüyoları, zayıflama yöntemleri, zayıflamak..

Sadece ülkemizdeki yöntemlerde değil, dünyanın herhangi bir yerinde insanların kilo verme yöntemlerini öğrenip bunları uygulayarak kilo vermeye ne dersiniz? Çünkü dünyada insanların uyguladığı birbirinden farklı kilo verme sırları bulunuyor.

| 0 yorum ]

Cinsel isteksizlik, cinsel korku, kadınların kâbusu, vajina enfeksiyonu, vajina sorunları, vajinal akıntılar, vajinismus..

Kadınlarda görülen cinsel birleşme sorunu olarak bilinen ve kadınların korkulu kâbusu olan vajinismus; ilişkinin ağrılı ve kanamalı olacağı korkusundan, cinselliğin günah ve ayıp düşüncesine kadar birçok nedene bağlı olabiliyor.

Vajina (dölyolu) girişini sarmalayan, çevreleyen kasların istem dışı kalması sonucu cinsel birleşme olamaması, ağrı ve acıya neden olması olarak tanımlanmaktadır. Bu kaslar vajinanın girişi ve vajinanın 1/3 alt kısmını saran kaslardır. Vajinismus cinsel birleşme dışında jinekolojik muayeneler sırasında da olabilmektedir.

| 0 yorum ]

Ben oluşumu, benlerde artış, ciddi sağlık sorunları, güneş ışınlarının etkisi, güneş ışınlarının zararları, güneşin zararları, pürüzsüz bir cilt, sağlıklı bir cilt, solaryumun cilde etkileri, solaryumun cilde zararları, solaryumun zararları, tehlikeli benler, vücutta yeni ben oluşumları..

Uzmanlar, vücuttaki yeni ben oluşumlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki, hangi tip benler tehlikeli? Solaryumun cilde olan etkileri neler? Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için neler yapılmalı? İşte cevaplar…

Güneşin zararlı ışınlarının etkisiyle artış gösteren benlerdeki değişimler ciddi sağlık sorunlarının işareti olabilir.

Güneş ışınları artık masum değil. Güneşin zararlı ışınlarının etkisiyle artış gösteren benlerdeki değişimler ciddi sağlık problemlerinin işareti olabilir.

| 0 yorum ]

Ağız kuruluğu, bakteri oluşumu, bakterinin çoğalması, besin zehirlenmesi, Botulismus zehirlemesi, çift görme, ev yapımı konserveler, göz bebeğinin genişlemesi, göz kapaklarında düşme, hijyen koşulları, kalp atışlarında zayıflık, konservelerden zehirlenmek, ses kısıklığı, tansiyon düşmesi, tansiyon yükselmesi, toksin, yüksek ölüm riski, yutma güçlüğü, zehir üretimi, zehirlenme, zehirlenme riski

Uzmanlar, özellikle evlerde yapılan konservelerin hijyen koşullarına uygun olarak yapılmadığı durumlarda tıpta Botulismus zehirlemesi denilen ölüm riski yüksek besin zehirlenmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

| 0 yorum ]

Bebeklerde kemik gelişimi, D vitamini, D vitamini takviyesi, D vitamini yetersizliği, kemik gelişimi, raşitizm, yenidoğan bebekler, yenidoğan sağlığı..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni doğan tüm bebeklere 1 yıl boyunca günde 3 damla ücretsiz D vitamini sağlanacağını ve bu şekilde bebeklerin kemik gelişimi düzenlenerek daha sağlıklı büyümesinin sağlanacağını bildirdi.

Bakan Akdağ, “Bebeklerde D Vitamini Yetersizliğinin Önlenmesi ve Kemik Sağlığının Geliştirilmesi Programı”nın bebeklerin daha sağlıklı büyümesini sağlayacağını belirterek, başlattıkları bu proje için toplumun tüm kesimlerinin gönüllü desteğini istedi.

| 0 yorum ]

Aile huzuru, aile mutluluğu, aile saadeti, bilgisayar bağımlılığı, çiftlerin birbirinden uzaklaşması, evlilik sorunları, evlilikte sorunlar, internet bağımlılığı, iş yeri performansı, iş yerinde performans düşüşü, iş yerinde performans kaybı, mutlu evlilik, performans düşüşü, uykusuzluk, yorgunluk, yuva yıkmak

Eşlerin bilgisayar başından kalkmamasından dolayı aynı evde yaşayan iki yabancıya dönüşmesi sonucu artan aile içi sorunlar giderek daha büyük bir hızla boşanmaya dönüşüyor.

Evlere giren internet, evlilikleri tehlikeye atıyor. Bilgisayar başından kalkmayan çiftlerin aynı evde yaşayan iki yabancı haline gelmesiyle boşanmalar artıyor.

| 0 yorum ]

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de bin 802 kişi AIDS hastalığıyla yaşıyor. AIDS’in hızla yayıldığını söyleyen uzmanlar, özellikle kadınların ve gençlerin mağdur olduğunu ifade ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Aralık 2003 verilerine göre, dünyada 46 milyon kişi bu hastalıkla yaşıyor; bugüne kadar 29 milyon kişi de hayatını kaybetti.

Yetkililer, her gün 14 bin yeni vakanın bu sayılara eklendiğini vurguluyor. Türkiye’de de durum iç açıcı değil.

Ancak uzmanlar, bu sayının gerçekleri yansıtmadığını söylüyor. Çünkü ülkemizde hala pek çok hasta istatistiklere yansımıyor.

| 0 yorum ]

Apseli dişetleri, diş fırçalama, diş gıcırdatma, diş hassasiyeti, diş minesi aşınması, diş sementi aşınması, diş taşı, dişeti çekilmesi, dişeti hastalığı, dişlerde plak birikimi, kırık dişler, sert diş fırçalama, şiş dişetleri, tartar

Ağız ve diş sağlığı uzmanları, diş hassasiyetine karşı diş fırçanızı doğru seçmenizi, pütürsüz diş macunu kullanmanızı, en önemlisi de asitli içecekleri mümkün olduğunca az tüketmeyi tavsiye ediyor.

Dişlerinizde sıcağa-soğuğa, tatlı veya ekşi gıdalara, diş fırçalamaya karşı keskin ve derin bir ağrı hissediyorsanız diş hassasiyetiniz var demektir.

Dişlerin sıcağa-soğuğa, tatlı veya ekşi gıdalara, diş fırçalamaya karşı keskin ve derin bir ağrı veren diş hassasiyeti, dikkate alınması gereken bir diş sağlığı problemi.