| 0 yorum ]

Çocukların dişleri, çocukların dişleri neden çürür, çürük dişler, diş çürükleri, diş çürümeleri, diş çürümesi, dişler neden çürür, şekerli biberon, şekerli emzik..

Çocukların süt dişleri normal dişlere oranla daha çok organik madde içerirler. Bu nedenle çocukların süt dişleri çürümeye daha yatkındır, daha kolay ve hızlı bir şekilde çürümelerinin nedeni de budur.

Çocuklar, çürüğün erken döneminde görülebilen soğuk sıcak hassasiyeti ve hafif ağrı gibi sinyalleri zamanında yorumlayamazlar. Olayı ancak dayanılamayacak kadar ağrı olmasında fark ederler ki bu durumda çok geç kalınmış olabilir.

| 0 yorum ]

Ağız hastalıkları, ağız içi enfeksiyonlar, ağız içi mantar, ağız içi mantarlar, ağız içi virüs enfeksiyonları, ağız içi virüsler, ağız kuruluğu, ağız mantarları, ağız sağlığı, ağız sorunları, ağrı kesiciler, alerji ilaçları, antidepresanlar, antihistaminikler, depresyon ilaçları, diş çürükleri, diş eti hastalıkları, diş hastalıkları, diş macunları, diş sağlığı, diüretikler, kalp ilaçları, kardiyovasküler ilaçlar, oral bölgenin ekolojik dengesi, sodyum lauryl sulfat, tansiyon ilaçları, tat almada bozukluk, tükürük salgı miktarı, yatıştırıcı ilaçlar..

Pek çok insanda görülen ancak çoğu zaman önemsenmeyen ağız kuruluğu, oldukça ciddi sağlık sorunların oluşmasına neden olabilmektedir. Genellikle yoğun ilaç kullanımı ve bazı hastalıklar neticesinde ortaya çıkan ağız kuruluğu basit önlemler ile giderilebilmekte ya da kontrol altına alınabilmektedir.

| 0 yorum ]

Ağız kokusu, ağız kokusuna güle güle, ağız kokusundan kurtulmak, ağız kokusunu engellemek, ağız kokusunu önleme yolları, ağız kokusunu önlemek, kötü ağız kokusu, kötü nefes, nefes kokusu, nefes kokusunu gidermek..

Aslında birkaç küçük önlemle kolayca kurtulabilinecek ağız kokusu problemi yüzünden kişilerin zor durumlarda kaldıklarını, kendilerine olan güvenlerini yitirdiklerini ve konuşmaktan çekindiklerini ya da kişilerin onlarla konuşmaktan kaçındıklarını, böylece kendi içine dönen hastaların sosyal çevrelerinin kısıtlandığını ifade ediliyor.

Düşünün ki önemli bir iş görüşmesinin ortasındasınız; her adımı doğru attığınızı ve işi aldığınızı düşünmeye başladınız. Görüşmenin sonunda kendinizden emin bir şekilde ayağa kalktınız el sıkıştınız ve “sizinle konuşmak

| 0 yorum ]

Aile içi şiddet, çocuğa dayak atmak, çocuğa karşı şiddet, çocuğa şiddet uygulamak, çocukların ruhsal gelişimi, çocukların zekâ gelişimi, dayak, dayak yiyen çocuk, Ruh Sağlığı, ruhsal gelişim, şiddet, stres, toplumun zeka düzeyi, travma..

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmada, anne ve babalarından dayak yiyen çocukların ruhsal gelişiminin yavaşladığı tespit edildi.

Alman Die Welt gazetesinin internet sitesinde yer alan araştırma sonuçlarına göre aile içinde dayağa maruz kalan ve şiddet gören çocukların zekâ düzeyi de yaşıtlarına göre daha düşük seviyede kalıyor.

| 0 yorum ]

Aşırı şişmanlık, bebeklerde kalp hastalığı, gebelik, Hamilelik, kalp hastalığı, kalp hastası bebek, kalp hastası riski, obez kadınlar, obez kadınların bebekleri, Obezite, obezitede hamilelik, sağlıklı gebelik, sağlıklı hamilelik, sorunlu gebelik, sorunlu hamilelik, VKE, vücut kütle endeksi..

Amerika’da yapılan araştırma; gebe kaldıklarında şişman veya obez olan kadınların, doğuştan kalp kusuru olan çocuk doğurma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

| 0 yorum ]

Bebek bakım tavsiyeleri, bebekleri öpmek, bebekleri öpmek zararlı mıdır, bebekleri öpmenin zararları, bebeklerin hijyeni, bebeklerin temizliği, çocuk bakımı, yeni doğan bakımı, yeni doğan bebekler, yeni doğan bebeklerin bakımı, yenidoğan bakımı..

Uzmanlar, özellikle sigara içen ebeveynlerin yeni doğan çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirterek yenidoğan bakımı konusunda anne ve babaların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Gaziantep Amerikan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Orhan Menetlioğlu, yeni anne olan bayanların 9 önemli hususa dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Anneler, çocukların bulunduğu ortamda kesinlikle sigara içmemelidir” dedi.

| 0 yorum ]

Bebek sağlığı, bebeklerde gelişim bozukluğu, bebeklerde oluşum bozuklukları, bebeklerin gelişimi, bebeklerin genital bölgesi, çocuk sağlığı, genital bölge, kimyasal çözücüler, kimyasal çözücülere maruz kalmak, kimyasal maddeler, koruyucu bariyer, plasenta, yağı azaltmak..

İş yerlerinde sıklıkla kullanılan ve kimyasal maddeleri bileşenlerine ayırmaya yarayan çözücülere maruz kalan kadınların bebeklerinde oluşum bozukluklarının meydana gelme riskinin 2,5 kat daha fazla olduğu açıklandı.

Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü’nden (Inserm) bilim adamlarının yaptığı araştırma, yoğunluğu veya yağı azaltmak ya da temizlik için kullanılan çözücülerin bebek için tehlike teşkil ettiğini ortaya koydu.

| 0 yorum ]

Çocukların enerjiye ihtiyaçları, çocukların günlük kalori ihtiyacı, enerji harcamak, erkek çocuk, günlük kalori ihtiyacı, okul çağındaki çocuklar, okul dönemi, yaramaz erkek çocuk..

Uzmanlar, okul çağındaki erkek çocukların kız çocuklardan daha aktif olduklarını, bu nedenle daha çok enerjiye ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kendirci, okul çağındaki çocuklar tarafından sebze ve hububat ürünlerinin çok daha fazla tüketilmesi gerektiğini söyledi.

| 0 yorum ]

Bebeği sakinleştirmek, beşiği sallamak, emziğin yararları, emziğin zararları, emzik kullanmak, emzik kullanmanın avantajları, emzik kullanmanın dezavantajları, pozisyon değişikliği, yenidoğan bebekler, yenidoğan bebeklerde emzik kullanımı, yenidoğanlar..

Tıpta emzik kullanmak ya da kullanmamak konusunda ortak bir karar bulunmuyor. Sizin ve bebeğiniz için neyin en iyi olduğuna karar verirken, emziğin avantaj ve dezavantajlarını da göz önünde bulundurun.

Mayo Clinic’in web sitesinde yer alan habere göre, birçok bebek güçlü emme refleksine sahip. Hatta bazı bebekler doğmadan önce elinin başparmağını ya da diğer parmaklarını emer. Beslenmenin ötesinde emme, sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahip.

| 0 yorum ]

Bebek sağlığı, doğuştan gelen hastalıklar, filtre kâğıdı, Guthrie kâğıdı, kan örneği alımı, kan örneği incelenmesi, kan testi, topuk kanı, topuk kanı testi, yenidoğan, yenidoğan bebekler..

Uzmanlar, yeni doğan bebeklerde yeterli ölçüde alınmayan ya da zamanında ilgili sağlık kurumuna ulaştırılmayan kan örneklerindeki gecikmelerin, bebekte çok ciddi ve geri dönülmez hasarlara neden olabileceğini söylüyor.

Mersin İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü tarafından Yenidoğan Tarama Programı kapsamında “Hayatım sizin elinizde” sloganıyla hazırlanan “Yenidoğan Topuk Kanı Örneği Toplama Kılavuzu” ile ilgili bilgi verdi.

| 0 yorum ]

Ahlak gelişimi, çocuğun ahlak gelişimi, çocuğun gelişimi, çocuğun kişilik gelişimi, kişilik gelişimi..

Çevresinde her şeye başkaldıran, birçok yanlışı art arda yapmaktan çekinmeyen gençleri gören yeni anne-babalar endişeye kapılıyor. Kendi çocuklarının ahlak ve kişilik gelişimleri için kaygılanıyor ve bunun için yeni arayışlar içine giriyor.

- ’Disiplin ve hoşgörü arasındaki dengeyi nasıl sağlarım?
- Hangi durumlarda çocuğumu cezalandıracağım?
- TV ya da bilgisayar başından kalkmayan çocuğu bunlardan nasıl uzaklaştırırım?
- Çocuğuma kitabı nasıl sevdireceğim?

| 0 yorum ]

3G, 3Gnin yararları, 3Gnin zararları, çocuk istismarı, elektronik..

Son günlerde oldukça popüler hale gelen 3G teknolojisiyle internetin her yerde çocuklarımızla birlikte olmasının ne tür tehditlere kapı araladığını hiç düşündünüz mü?

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan da gelişimimizi ve çeşitli becerilerimizi geriletiyor. 15 sene önce hayatımızda cep telefonu, internet ve bilgisayar yoktu. Çocuklar dışarıda yakar top oynar, ilkbahar gelince sokaklar cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle dolardı. İp atlayan, top oynayan çocuklar, sohbet eden insanlar… Şimdi sokaklardaki görüntü sadece sessizlik…

| 0 yorum ]

Bebek sağlığı, bebekler, elektromanyetik dalgalar, gebe kadınlar, gebelik, hamile sağlığı, hamileler, hamilelik dönemi..

Cep telefonu kullanımının ilerleyen zamanlarda sigara gibi yasaklanacağını belirten Müftüoğlu, kablosuz internet ortamının da özellikle küçük yaştaki çocuklar ve hamile kadınlar üzerinde zararlı etkilerinin olduğu yönünde ciddi bulguların olduğunu kaydetti.

Cep telefonu baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı olup olmadığı tartışmalarından sonra yeni bir polemik daha başladı. Bu kez de Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kablosuz modemin yaydığı manyetik dalgaların hamile ve 2 yaş altındaki bebekler için zararlı olduğunu iddia etti.

| 0 yorum ]

Anne sağlığı, bebek bakım rehberi, bebek bakımı, bebek bakımı hataları, bebek bakımı yanlışları, doğru bebek bakımı..

Uzmanlar, anneler için bebek bakımında halk efsanesine dönüşmüş bilgilerin doğrularını öğreten mini bir rehber oluşturdu. Gelin bu faydalı rehbere hep birlikte bir göz atalım…

İşte Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik‘in bebek bakımında rehber niteliğindeki açıklamaları…

| 0 yorum ]

Bahar yorgunluğu, bahar yorgunluğunun belirtileri, ekonomik kriz, halsizlik, hava kirliliği, tükenmişlik sendromu, yoğun çalışma temposu, yorgunluk..

Uzmanlar, bahar yorgunluğu adıyla bilinen mevsimsel ve geçici depresyonun, fark edilip gerekli önlemler alınmadığı takdirde, ağır rahatsızlıklara neden olabilen tükenmişlik sendromunu tetiklediğini söyledi.

Doç. Dr. Berrin Demirtaş, yaptığı açıklamada, iklim değişikliğine bağlı olarak insanların duygu durumlarında değişiklikler olabileceğini belirtti. Bu zamanlarda, ”bahar yorgunluğu” olarak da bilinen geçici, mevsimsel depresyonlara rastlandığına dikkati çeken Demirtaş, mevsimsel depresyonların, halsizlik, bitkinlik ve çöküntü hissi verdiğini vurguladı.

| 0 yorum ]

“Dünyanın En Akıllı İnsanı” sıfatını tescil ettiren yazar Erdal Demirkıran, ÖSS sınavına gireceklere sıradışı ÖSS taktikleri veriyor… İşte sizi kaygılarınızdan kurtaracak öneriler…

Erdal Demirkıran, öğrencilerin öncelikle kendilerine güvenmelerini, ailelerin de çocuklarını hiçbir şekilde başkaları ile kıyaslamamalarını istiyor.

Demirkıran, sınav günü öncesi öğrencilere kaleminden silgisine kadar sınav akşamı uyumasından bineceği araca kadar yapılan uyarılara da tepki gösterdi.

| 0 yorum ]

İş verimi, işte verim, kulak çınlaması, verimli çalışma ortamı, verimli iş ortamı..

Kulak çınlaması çalışanların iş verimini, öğrencilerin ise öğrenme kapasitesini engelleyen bir durumdur. Bazen uğultu, bazen rüzgâr sesi, kimi zaman da bir makinenin çalışma sesi şeklinde kendini gösterir.

Hizmet Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Bölümünden Op. Dr. Sevilay Sönmez, kişilerin endüstriyel gürültünün, yangın alarmlarının, yüksek sesle müzik dinlemenin ve diğer gürültülerin ne kadar zararlı olduğundan habersiz olduklarına dikkat çekiyor.

| 0 yorum ]

Lohusa, lohusa şekeri, lohusa şerbeti nasıl yapılır, lohusa şerbeti nedir, lohusa şerbeti tarifi..

Büyükler, lohusa şekerinin süt yapma özelliğine sahip olduğunu söylerler. Tarihimizden gelen bir adet olarak da yeni doğan bebeği görmeye gelenlere loğusa şerbeti ikram edilir. Peki, loğusa şerbeti nasıl yapılır? İşte tarifi…

| 0 yorum ]

Biyolojik belirteç, egzersizler, geçen zaman, insan ömrü, insan ömrünü tahmin etme, kemik yaşı, vitamin kullanmak, vitaminler, yaşlanma..

İnsanların bedensel işlevlerini gösteren bir biyolojik belirteç geliştirildi. Araştırmacıların geliştirdikleri ve kemik yaşını gösteren biyolojik belirtecin, kişilerin bedensel işlevlerinin durumunu ve ömürlerini tahmin etmede kullanılabileceği belirtildi.

Normalden hızlı yaşlandığı tespit edilen bir kişiye önerilen egzersizler ve vitaminlerle kişinin 90’lı yaşlarında dahi 30’lu yaşlarındaki bedene sahip olmasının önü açılacak.

| 0 yorum ]

8 saat uyumak, doğal uyku, günışığı, melatonin hormonu, standart uyku süresi, uykunun standart süresi, uykunun süresi, uzun süre uyuyanlar..

Ne kadar uyuduğunuz çalar saatinizin denetimi altında olabilir ancak ne kadar uyumanız gerektiğini belirleyen etken içinizdeki biyolojik saattir. Sekiz saatin gerekli olduğuna dair yaygın kanıya karşın, yeni araştırmalar her bireyin uykuya olan ihtiyacının bireye özgü olduğunu ortaya koyuyor.

| 0 yorum ]

İnsanların bisiklete binmeyi bir kez öğrenince bir daha unutmamalarının nedenini çoğu insan merak etmiş fakat mantıklı bir neden bulamamıştır. Yapılan araştırmalarla, bu durumun nedeninin beyincikte bulunan bir sinir hücresi olduğu belirlendi.

İtalyan haber ajansı Adnkronos’un Daily Express gazetesine dayandırarak verdiği habere göre, İngiltere’deki Aberdeen Üniversitesinden bir grup bilim adamı, beyincikte bulunan ve bisiklete binmek, kayak yapmak ya da çubukla yemek yemek gibi becerilerle ilgili bir sinir hücresi keşfetti.

| 0 yorum ]

Dinamizmi artırmak, enerjiyi artırmak, fiziksel gücü artırmak, metabolizmayı hızlandırmak, renkler ve kişilik, renklerin kişiliğimize etkisi, renklerle kişilik testi, sıcak renk tonları..

Kişilerin renk tercihlerinin, ruhsal durumları hakkında ipucu verebildiği bildirildi. Sıcak renklerin, daha çabuk algılanabildikleri ve görsel düzen içinde fark edilebilir olmasından dolayı insanlara daha yakın bir his uyandırdığını ifade eden uzmanlar, soğuk renklerin ise geriye çekilme etkisi gösterdiğini ve uzaklık hissi doğurduğunu vurguluyor.

Türkiye Psikiyatri Derneği Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Afif Karakılıç, yaptığı açıklamada ışığın cisimlere çarptıktan sonra yansıyarak gözde bıraktığı etkiye renk denildiğini belirtti.

| 0 yorum ]

Bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, diş sağlığı, erkekler, erkeklere tavsiyeler, gülmek, iktidarsızlığı önlemek, iktidarsızlığın çaresi, iktidarsızlık, kalp cerrahisi, Kalp Sağlığı, Mehmet Öz, sağlıklı yaşam, sağlıklı yaşamak, sosyal ilişkileri güçlendirmek, spor yapmak, stresi azaltmak, tansiyonu azaltmak, yoga, yoga kursu, yoga yapmak, yoganın yararları..

Sağlıklı beslenme reçeteleriyle Amerika’da adından sıkça söz ettiren ünlü Türk kalp cerrahı Mehmet Öz, sağlıklı yaşam için 25 maddelik olmazsa olmazlar listesi hazırladı. İşte ünlü cerrah Öz’ün listesinde bulunan birbirinden değerli 25 öneri..

| 0 yorum ]

Kadın sağlığı, konforlu yolculuk, regl dönemi, seyahat etmek, tatil, uçak yolculukları, uzun yolculuklar, yolculuk..

Yapılan araştırmalara göre uçak yolculuğu kadınlar üzerinde birçok olumsuz etkiye sahip. Regl dönemlerinde ise bu etkilerde karın ağrısı, şişkinlik ve mide bulantısı gibi ciddi bir artış meydana geliyor. İşte bu nedenle, uçak yolculuğuna çıkmadan önce çeşitli önlemler almanız gerekiyor.

Saat sabah altıyı gösteriyor… Elinizde büyük tatil çantanız, uçağa alınmayı bekliyorsunuz. Bir yandan sabah mahmurluğu, bir yandan da uçak korkusu yüzünden stres yaşarken, seyahat etmenin keyifli olduğu kadar gayet yorucu olduğunu düşünmekten de kendinizi alamıyorsunuz. İster kısa olsun ister uzun her uçak yolculuğu

| 0 yorum ]

Egzersiz, egzersiz yapmak, fitness, fitness topu, fiziksel aktivite, işyerinde egzersiz, işyerinde fitness, işyerinde kalori yakma rehberi, kalori yakma rehberi, kalori yakmak, yoğun çalışma temposu..

Gününüz çoğu işyerinde masa başında geçiyorsa ve kilolarınızın arttığını düşünüyorsanız, ofiste yapabileceğiniz fitness ya da yürüyüş gibi kolay ama etkili egzersizlerle rutin iş gününüzü canlandırabilir, fazla kilolardan korunabilirsiniz.

Gününüz çoğu işyerinde masa başında mı geçiyor. Ancak her zaman böyle yapmak zorunda değilsiniz.

| 0 yorum ]

Ayak kokusu, ayak kokusunu önlemek, duş almak, egzersiz, egzersiz yapmak, genital bölge kılları, genital bölge temizliği, hassas cilt, koltuk altı kılları, koltuk altı temizliği, kötü kokmak, kötü koku, ter kokusu, ter kokusunu önlemek, ter kokusunu önlemenin yolları, terlemek..

Ter kokusunu önlemenin en iyi yolu önlem almaktır. Aynı şekilde ayak kokusu da bazı önlemlerle azaltılabilir. Aşağıdaki önlemler terlemeyi önlemeye, ter ve ayak kokusunu gidermeye yardımcı olacaktır…

| 0 yorum ]

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF bebeklerin yaşamının ilk 4 ayında, mümkünse 6 ayında, su dahi almaksızın anne sütü ile beslenmesini önermektedir. Bebeğin tüm biyolojik gereksinimleri için en iyi ve eksiksiz besin anne sütüdür. Bebeğin sağlıklı gelişmesini, büyümesini ve hastalıklardan korunmasını sağlar.

Emzirme bebeğinizle sizin aranızda sağladığı yakın temas nedeniyle özel bir bağ oluşmasına neden olur. Bebeğiniz doğduktan sonra ilk yarım saat içinde sütünüzün gelmesini beklemeden ve kesinlikle şekerli su vermeden mutlaka emzirmelisiniz. İlk 48 saat içinde sık emzirmek sütün yeterliliği açısından önem taşır. Çünkü sık emmeye bağlı olarak süt salgısında artış olacaktır. Bu nedenle sütünüz henüz gelmemiş bile olsa sık emzirmeye devam ediniz.

| 0 yorum ]

Asisted hatching, boşalma, egg collection, ejekülasyon, embriyo dondurma, embriyo freezing, embriyo transferi, erken boşalma, infertilite, inseminasyon, kısırlık, sperm tetkiki, spermogram, TESA, TESE, testiküler sperm aspirasyonu, testiküler sperm ekstraksiyonu..

Evli çiftlerin, kadının düzenli adet görmesine ve düzenli cinsel ilişkiye girmelerine (haftada 2-3 kez) rağmen bir yıl içinde gebe kalamama durumlarında infertilite (kısırlık) söz konusudur. Fakat bu kavramı herkes için aynı tutmak mümkün değildir. Örneğin daha önce üreme organlarından (rahim, yumurtalık, tüpler gibi) rahatsızlanan veya ameliyat olan kadınlar ile ileri yaşta evlenmiş çiftler için ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.

| 0 yorum ]

Ailevi Akdeniz Ateşi sıklıkla Türklerde, Araplarda, Yahudilerde ve Ermenilerde görülen bir hastalıktır. Ailevi Akdeniz Ateşi tekrarlayan ateş, karın ağrısı, göğüs ağrısı ve eklem ağrısı atakları yapan bir hastalıktır. Ataklar genellikle 24 – 48 saat sürer. Hastalarda ataklar dışında hiçbir belirti yoktur, yani normal insandan farksızdırlar.

| 0 yorum ]

İdrar yolu enfeksiyonları çocukluk çağında en sık görülen bakteriyel enfeksiyonlardan biridir. İdrar yolu enfeksiyonlarının yaklaşık yarısı akut pyelonefrit şeklinde böbrekte oluşur. Akut pyelonefrit geçiren böbrekte kalıcı hasar oluşma riski vardır ve bu durum daha sonraki dönemlerde böbrek fonksiyonlarında bozulma ve hipertansiyona yol açabilir.

Hastaların çoğunda erken tedavi yapılarak ve obstrüksiyon veya vezikoüreteral reflü gibi kolaylaştırıcı faktörlerin araştırılması ile renal hasar önlenebilir veya azaltılabilir.

| 0 yorum ]

Ateş, kızamığın belirtileri, kızamığın nedenleri, kızamığın tedavi yöntemleri, kızamık, kızamık hastalığı, kızamık virüsü, kızamıktan korunmak, koplik lekeleri, öksürük, soğuk algınlığı..

Kızamık, özel bir virüsle (Morbilli) meydana gelen, bulaşıcı bir çocukluk hastalığıdır. Kızamık hastalığı ilk olarak 860 senesinde Farslı hekim Razi tarafından farkedilmiştir.

Sydenham ise 17. asrın ikinci yarısında hastalığı tarif etmiş ve 18. yüzyıldan itibaren de kızamık salgınları tanınmaya başlamıştır. 1911′de Anderson ve Goldbergen, kızamığı insanlardan maymunlara nakletmişler ve sebebinin bir virüs olduğunu bildirmişlerdir.

| 0 yorum ]

Dünya genelinde dakikada yedi çocuk, pnömokok bakterisinin yol açtığı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor.
Pnömokok Farkındalığı Uzmanlar Konseyi (PACE), dünyada her gün birçok çocuğun zatürre, menenjit, sepsis ve diğer yaşamsal tehdit oluşturan pnömokokal hastalıklar nedeniyle öldüğünü açıkladı. Bu sayının bizde de çok yüksek olduğunu belirten Türkiye Enfeksiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ülkemizde her yıl bu bakteriye bağlı 250 menenjit, 2 bin 500 kana mikrop karışması, 250 bin zatürre, 2,5 milyon da orta kulak iltihabı vakası görüldüğünü belirtiyor. Pnömokok bakterisine bağlı hastalıklara karşı korunmanın en etkili yolu ise aşılanmak.

| 0 yorum ]

İngiliz Guardian Gazetesi’nin haberine göre, anne sütüyle beslenen bebekler daha zeki oluyor. Yapılan araştırmada 14 bin çocuk, 6.5 yıl boyunca takip edildi.

Bu çocuklardan anne sütüyle beslenenler, hazır sütle beslenenlere kıyasla zeka testlerinde çok daha iyi sonuçlar elde etti. Ancak uzmanlar, zeka gelişimine etki eden faktörün, sütün içerdikleri mi yoksa emzirme sürecinde anne ile bebek arasındaki fiziksel ve sosyal etkileşim mi olduğuna henüz karar verebilmiş değil.

| 0 yorum ]

Ağaçlı sokakların, çocuklarda astım oranlarını düşürdüğü gözlendi. ABD’nin Columbia Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, yaşları dört ve 5 olan çocuklardaki astım oranları, her kilometre kareye 343 adet fazladan ağaç düştüğünde yüzde 25 azalıyor.

Araştırmacılar, astım oranlarındaki düşüşe, ağaçların havanın kalitesine olumlu etkisinin neden olabileceğini belirtiyor. Ancak, sokaktaki ağaç sayısının, hastanede tedavi gerektirecek kadar ciddi astım hastası olan çocuklarda etkisinin olmadığı da belirtiliyor.