| 0 yorum ]

Ateşli romatizma vücudun streptokok türü mikroplara karşı olan bağışıklık cevabı olarak bilinir. Boğazdaki streptokok iltihabı bir veya iki hafta sonra ateşli romatizma başlangıç semptomlarını ortaya çıkarmaktadır. Ateşli romatizmayı önlemede karşılaşılan sorunlardan biri streptokoklar tarafından boğazda meydana gelen iltihabın tam olarak ortadan kaldırılmamasıdır. Bunun için streptokoksal boğaz enfeksiyonları uygun bir şekilde tedavi edilmeli, mikrobik ajanı tam olarak teşhis etmek için boğaz kültürü alınmalıdır.

| 0 yorum ]

Halk arasında tabak hastalığı olarak bilinen, bütün çift tırnaklı hayvan türlerinde görülebilen bulaşıcı bir hastalıktır.

Aft Humması, ayak-ağız hastalığı (foot-mouth disease) isimleri de kullanılmaktadır.

Sığırlar, domuzlar, koyunlar ve keçiler hastalığa çok çabuk yakalanırlar. Bunun yanı sıra hayvanat bahçesindeki bazı hayvanlarla doğal hayattaki kirpi, fare, ceylan gibi hayvanlar da hastalığa yakalanabilmekte.

| 0 yorum ]

Son yıllarda yeni enfeksiyonların sıklığının azalmış olmasına karşın, özellikle belirli antibiyotiklere karşı direnç gelişteren suşların neden olduğu ve birbirinden ayrı olarak ortaya çıkan yeni salgınlar bildirilmiştir. JAMA da Washington ve California da bu tür üç salgın bildirilmiştir. Salmonella çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta, tavuk, et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaşır. Korunmak için en iyi yol, bu tür gıda ürünlerini az pişmiş ya da çiğ yememek, mutfak tezgahını, yiyeceği hazırladığınız kapları ve ellerinizi iyice yıkamaktır.

| 0 yorum ]

Çiçek hastalığı uygulanan aşılama programları sayesinde 1977 yılında tüm dünyadan kaldırılmıştır. Çiçek hastalığı, Variola virüsü tarafından meydana getirilmektedir.

Hastalığın kuluçka süresi, virüs alındıktan sonra ortalama olarak 12 gündür, ancak bu süre 7-17 gün arasında değişebilir.

| 0 yorum ]

Oksiyürler
İplik inceliğinde, sarımtırak beyaz renkte, boyları iki milimetre ile bir santimetre arasında değişen ve dışkı ile atılabilen bağırsak parazitleridir. Hastalık, oksiyür yumurtalarının ağız yoluyla alınması ile bulaşır. Yumurtalar dişi oksiyürler tarafından makat çevresine bırakılır. Makatta kaşıntı olmaya başlar. Çocuk kaşındığı zaman tırnak aralarına giren yumurtalar bir şey yerken ağız yoluyla tekrar bağırsaklara ulaşır. Kız çocuklarında üreme organına kaçan yumurtalar ve oksiyürler akıntılara sebep olurlar.

| 0 yorum ]

Entomoeba histolytica ismi verilen amipin yaptığı hastalıktır.
Genelde tropikal ve Subtropikal bölgelerde (25 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda ve nemli bölgelerde) yaygındır. Her yaşta görülebilir. Amip yiyecek ve içeceklerle bulaşır. Sudaki amip kistleri klorlamaya duyarlıdır. Yüksek ısıda ölürler. Sinekler ve hamam böcekleri de amip kistlerinin taşınmasında rol oynar.

| 0 yorum ]

Meksika da başlayarak diğer ülkelere yayılım gösteren Influenza A H1N1 grip salgını tüm dünyaya yayılmış durumda. Günümüzde mevcut salgını oluşturan bu virüsün yapısı incelendiğinde hem domuz tipi , hem mevsimsel grip oluşturan insan tipi , hem de kuş gribi tipi ile karışmış melez bir virüs olduğu saptandı.

Okulların açılmasıyla birlikte yayılma riski daha da artacak olan domuz gribi ile birlikte mevsimsel grip salgınına karşı veliler ile birlikte okulların hazırlıklı olarak işbirliği yapması önem taşıyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sesin Kocagöz, çocukların bu virüsleri

| 0 yorum ]

Bademcikler lenf düğümcükleridir. Ağzınızın gerisinde her iki yanda birer tanedir. Diğer görevlerinin yanında ağıza giren zararlı mikroorganizmaları filtre etmek de vardır. Fakat çok fazla bakteri girince direnemezler. iltihaplanır ve şişerler. Buna bademcik iltihabı (tonsilit) denir. özellikle çocuklar arasında çok yaygındır.

| 0 yorum ]

Türk Tabipleri Birliği, domuz gribi ile ilgili güncel gelişmeler doğrultusunda, Prof. Dr. Murat Akova ve Doç. Dr. Alpay Azap’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Akova ve Azap’ın domuz gribi hakkında en çok sorulan sorulara verdikleri yanıtlar şöyle:

| 0 yorum ]

Kilonun sağlık için önemli bir faktör olduğu giderek açık bir şekilde anlaşılmakta­dır.Aşırı kilo, şeker hastaları sözkonusu ol­duğunda özellikle önemlidir.

Şişmanlık en yaygın şeker hastalığı türüyle (insüline bağımlı olmayan şeker hastalığı) ilişkilidir. Açıktır ki, şişmanlık, genetik ola­rak duyarlı insanlarda şeker hastalığının gelişmesine yol açan bir tetikçi olarak et­ki göstermektedir.

| 0 yorum ]

Tüm dünyaya hızla yayılan domuz gribi salgını tartışmaları da beraberinde getirdi. Virüs ne kadar ölümcül, aşı olmalı mı, olmamalı mı? İşte cevabı...

Nisan ayında Meksika’da başlayan domuz gribi salgınının dünya çapında bir salgına (pandemi) dönüşebileceği ve milyonlarca insanın ölümüne yol açabileceği endişesi hiç de haksız değildi...

| 0 yorum ]

Korku, anksiyete ve depresyonu tedavide doğal ilaç, şişmanlıktan koruyan ve kurtaran, kanı temizleyip gençleştirip, güzelleştiren günlük ihtiyaç...

Hemen her yemeği, salatayı, çorbayı süsleyen, pazar alışverişlerimizin baş tacı, hem ucuz hem güzel kokulu maydanoz içindeki etken maddeleri ile bilim adamlarını şaşkına çeviriyor!

| 0 yorum ]

Kanser tedavisinde her gün yeni bir yöntem ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de ‘Tomoterapi’ (TomoTherapy). Radyoterapinin yerini alması beklenen yeni yöntemin kanserli hücreler üzerinde daha etkili olduğu ve ışın tedavisinin yarattığı olumsuzlukları en aza indirdiği belirtiliyor.

| 0 yorum ]

Kanserin oluşumunda sigara içmek kadar beslenme alışkanlıklarının da etkisi büyük. Oysa Besinleri doğru seçerek kanser riskini önlemek çok da zor değil.

Dünyada en önemli ölüm nedenlerinden biri kanser hastalığı. Sebebi sanıldığı gibi sadece genetik faktörler değil. Aynı zamanda sigara tüketimi ve yanlış beslenme de kansere yol açabiliyor. Hatta uzmanlar tüm kanserlerin yüzde 35 oranında besinler ve akciğer kanserinin yüzde 80-90’ının sigaradan oluştuğunu söylüyor. O halde kanserden korunmanın birinci yolu sigarayı bırakmak, ikincisi ise doğru ve dengeli beslenmek. Beslenmenin risk oluşturduğu kanser türleri yemek borusu, mide, kolon ve rektum, karaciğer, pankreas, böbrek, meme ve prostat.

| 0 yorum ]

El titremesi, el titremesi tedavisi, parkinson hastalığı, sinir sistemi, stresli ruh hali, yeterli uyku, yorgunluk titremeleri..

Titreme, istemsiz olarak tekrarlayan ince ritmik sarsılma hareketleridir. Vücudun her yanında görülebilmekle beraber en çok elleri ve başı tutar. Zaman zaman da ayak ve bacaklarda belirti verir. Ailevi olarak da görülebilen sebebi bilinmeyen tip titremeler, en sık karşılaşılan şekillerdir. Bu tür titremeler en çok bir bardak kaldırırken ya da el ile bir şeyi işaret ederken belirgin hale gelir. Hareket etmez iken ise titreme yoktur. Bu sırada baş ve ses de titreyebilir. Bazı ilaçlar ile fayda elde edilebilir. Günlük yaşamın çok zor olduğu şiddetli vakalarda cerrahi yöntemler de beyin cerrahlarınca uygulanabilmektedir.

| 0 yorum ]

Arkadan cinsel ilişki, ayaktayken cinsel ilişki, cinsel ilişki, erkek üstte cinsel ilişki, gerdek gecesi, gerdek gecesi cinsel ilişki, gerdek gecesi cinsel ilişki nasıl olmalı, gerdek gecesi ilişki pozisyonları, gerdek gecesi pozisyonları, gerdek gecesi sevişme pozisyonları, gerdekte sevişme pozisyonları, hamile kalma pozisyonları, ilk gece, ilk gece cinsel ilişki, ilk gece sevişme pozisyonları, ilk gece sevişme pozisyonu, kadın üstte cinsel ilişki, otururken cinsel ilişki, yan yanayken cinsel ilişki..

| 0 yorum ]

Anüs bölgesi (makat) ve burada yer alan halkasal kaslar, duyu sinirleri açısından zengin bir bölgedir. Halkasal kaslar normalde sıkıca büzülmüş durumda bulunurlar. Gerektiğinde 6-7 cm. çapa kadar genişleyebilirler.

Anüs bölgesindeki anatomik yapı çok narindir. Eğer hazırlık yapılmadan veya sabırsızca anal ilişki kurulması halinde bu bölgedeki dokularda yırtılmalar, kanamalar ortaya çıkar. Bu yırtılmaların ortaya çıkması sadece acı açısından önemli değildir.

| 0 yorum ]

Acacia Baileyana, Acı Marul, Ada Çayı, adam otu kökü, Adamotu, adamotu kökü, Aesculus Hippocastanum, Agropyron Repens, ahududu, akasya, anason, andız otu, Anisum Volgare, ardıç, Aşk Otu, asma bitkisi, atkestanesi, ayrık otu, Cichorium Intybus, Cydonia Ablonga, Hordeum Vulgare, Inula Helenium, Juniperus Communis, Levisticum Officinale, Panax Ginseng, Pimpinella Anisum, Pyrus Communis, Pyrus Eleagrifolia, robiniapseudacacia, Rubus İdaeus, Salvia Officinalis, Vitis Vinifera, Yabani Armut..

| 0 yorum ]

Doğurganlığı artıran yiyecekler, doğurganlığı artırmak, hamile kalma pozisyonları, hamile kalmak, hamile kalmak için, her gün ilişkiye girmek, ilişki sıklığı, kısırlık oranı, organik gıdalar, sperm hareketliliği, spermleri güçlendirmek, vejetaryenler..

Uzmanlar, doğurganlık ve hamile kalmak için kadın ve erkeğin dikkat etmesi gerekenleri açıklıyor. İşte uzmanların gözüyle soru ve cevaplarla hamile kalmak için dikkat edilmesi gerekenler..

| 0 yorum ]

Günümüzde birçok insanda görülen ve ortama rahatsızlık veren ağız kokusu birkaç yöntemle ortadan kaldırılabiliyor. Uzmanlar dişeti hastalığı, diş çürüğü, problemli dolgu ve ağzında tükürüğün az bulunmasını sebepleri arasında gösterdiği ağız kokusunun, düzenli fırçalama ve diş hekimine gidilmesiyle ortadan kaldırılabileceğini ifade ediyor.

| 0 yorum ]

Cinsel ilişkinin zorlukları, gerdek gecesi, gerdek gecesi ilişki, gerdek gecesi nasıl sevişmeli, gerdek gecesi sevişme pozisyonları, gerdek gecesi sevişmek, gerdekte sevişme pozisyonları, ilk gece, ilk gece cinsel ilişki, ilk gece cinsel ilişkinin zorlukları, ilk gece sevişme pozisyonları, ilk gece sevişme pozisyonu, ilk gecenin zorlukları..

Büyükler, ilk gece cinsel ilişki için ‘Aman aceleye getirmeyin!’ diye uyarıda bulunsalar da bu uyarılar muhtemelen kulak ardı edilecektir. Peki, büyük bir hevesle istediğimiz ilk gece heyecanında bizi ne tür zorlukların beklediğini ve bu zorlukları sorunsuzca atlatmak için yapılması gerekenleri biliyor muyuz?

| 0 yorum ]

Cinsel fonksiyon bozukluğu, erken boşalma, erken boşalma tipleri, erken boşalmanın çaresi, erken boşalmanın nedenleri, erken boşalmanın sebepleri, erken boşalmanın zararları, erken boşalmayı önleme, özgüven eksikliği, psikolojik stresler..

Türk erkeklerinin %70′nin erken boşaldığını ifade eden CİSED Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Cem Keçe; “Erken boşalmayı hemen her erkek aynı şekilde yaşar gibi görünse de aslında erken boşalmanın her biri farklı nedenden kaynaklanan 10 tipi vardır.

| 0 yorum ]

Ağız kokusunun sebebi ölü bakterilerin atık maddesi olan ve ‘volatile sülfür’ ismi verilen bir gazdır. Nefeste oluşan kötü koku büyük oranda ağız içinden kaynaklanır. Ağız içi bir infeksiyon, ilerlemiş bir dişeti hastalığı ya da sadece ağız içinde birkaç saatten fazla kalmış gıda artıklarına yerleşen bakteriler kokuya sebep olurlar.

Ağız kokusuna sebep olan problemler
Tonsilit, akciğer iltihabı, sinüzit, şeker hastalığı (aseton kokusu), mide bağırsak hastalıkları, böbrek yetmezliği (balıksı koku), karaciğer ve metabolizma bozukluklarıdır.

| 0 yorum ]

Bekaretin bozulması, bekaretin izalesi, cinsel ilişki âdâbı, evlilik bilgileri, gerdek gecesi, gerdek gecesi bekaret, gerdek gecesi cinsel ilişki, gerdek gecesi cinsellik, gerdek gecesi sevişme, gerdek gecesi sevişmek, gerdek gecesinde neler yapmalı, gerdekte bekaret, gerdekte ilişki âdâbı, gerdekte ilişki safhası, hemen boşalma, ilişki âdâbı, ilk gece ve bekaret, ilk ilişki, ilk temas, kızın aşırı ürkekliği, zifaf engelleri, zifaf gecesi..

“Gerdek gecesinde neler yapmamız gerekir?”, “Dinimizin bu konu hakkındaki emirleri tavsiyeleri nelerdir?” Birçok genç erkeğin ve genç kızın merak ettiği bu soruları uzmanlar cevaplandırdı…