| 0 yorum ]

1. Bebek ve konuşamayan çocuklarda kırma kusuru ya da gözlük için ölçüm yapılabilir mi?
Çocuklar sözel yanıt vermeye başlamadan önce de gözlük gereksinimi olup olmadığının anlaşılması için ölçüm yapılabilir. Gözbebeklerini büyüten damla uygulamasının ardından retinoskopi ya da skiaskopi olarak adlandırılan yöntemle gözlük gereksinimi belirlenebilir. Bebeğin ya da çocuğun yaşına, kırma kusurunun cinsine ve eşlik eden kayma durumuna göre gözlük verilebilir. Bebekler de gözlük takabilir ve çoğunlukla da ailelerin beklediğinin tersine kolay uyum gösterirler.

| 0 yorum ]

Sedefin oluşumu ve tedavi şekilleri tüm dünyaca halen araştırılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre sedefe yakalanan insanlar genellikle çok hassas yapılı, her şeyi fazlasıyla ince düşünen ve kafasına takan, çok çabuk üzülebilen insanlardır. Genellikle üzüntülü, sıkıntılı bir dönemin sonunda sedef ortaya

çıkmaktadır. Lezyonlar çoğunlukla dizkapaklari, dirsekler gibi eklem yerlerinde görülür. Ayrıca vücudun tüm bölgelerinde de görülebilir. Şaçlı deride, sırt bölgesinde, karın bölgesinde, tırnaklarda, ayak altında bile oluşabilir. Nadiren yüz bölgesinde de görülmektedir. Yapilan araştırmalarda sedefin oluşumunda genetik bir

| 0 yorum ]

* Öncelikle ağız kokusunun ağız içi bir nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığı bir dişhekimi tarafından tespit edilmelidir.

* Ağız içinde çürük dişler , kanayan dişetleri , iyi temizlenmemiş protezler varsa gerekli tedaviler yapılmalıdır.

* Diş ve dişetleri sağlıklı hale getirildikten sonra bu durumun korunması için düzenli olarak diş fırçası ve diş ipi kullanılmalıdır

| 0 yorum ]

Sürekli dişlerin ağızda yerini alma dönemi 12 yaşında 2, büyük azıların sürmesiyle birlikte sona erer. Bununla beraber 20 yaş civarında 3 büyük azı çene kavsinin sonunda yerini alır. Bu beklenilen ve ideal olan durumdur. Ancak yirmi yaş dişleri söz konusu olduğunda, pek çok varyasyon gözlenebilir. Bunlar yirmi yaş dişinin çene kemiği içinde tamamen gömük kalması (tam gömük), diş kavsinin elverdiği oranda bir kısmının sürmesi (yarı gömüklük) yahut pozisyonu bozuk (diş kavsi dışında) sürmesi gibi durumlardır.

20 yaş dişi çekim nedenleri:
Özelikle tam ve yarım gömülü kaldığında bir kiste ya da iltihaplanmaya neden olabilirler.Sürme sırasında diğer dişleri öne doğru iterek dişlerde eğrilme ve çarpılmalara yol açabilirler.

| 0 yorum ]

Türkiye'de halkın yüzde 39'unun taşıdığı A Rh pozitif en yaygın kan grubuyken, yüzde 1'inin taşıdığı AB Rh negatif ise en az rastlanan kan grubu. Türkiye Kızılay Derneği, kan bağışını artırmak amacıyla yürüttüğü kampanya çerçevesinde halkı bilgilendirici broşürler bastırdı.

Türkiye'de kan gruplarının görülme sıklığına yer verilen broşürlere göre, halkın yüzde 39'u A Rh pozitif, yüzde 29'u 0 Rh pozitif, yüzde 14'ü B Rh pozitif, yüzde 6'sı A Rh negatif, yüzde 5'i AB Rh pozitif, yüzde 4'ü 0 Rh negatif, yüzde 2'si B Rh negatif, yüzde 1'i de AB Rh negatif kan taşıyor.

| 0 yorum ]

Ağız bakımı, ağız bakımı tüyoları, ağız hijyeni, ağız sağlığını korumak, ağız sağlığının bozulması, ağız temizliği, diş fırçalamak, diş kontrolleri, diş protezlerinin bakımı, diş protezlerinin temizliği, diş sağlığı, dişleri gençleştirmek, düzenli diş bakımı, flor uygulaması..

Akıp giden yıllar dişlerimizde bazı değişikliklere neden olsa da ağız sağlığının bozulması, aslında yaşlanmanın doğal bir sonucu değil. Yaşlılıkta diş bakımı yaparken doğru yöntemleri uygularsanız uzun yıllar ağız sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bu nedenle; akşam uyumadan önce protezlerinizi çıkarıp soğuk suya bırakmayı, protez

| 0 yorum ]

Ağız hijyeni, ağız sağlığı, ağızdaki asit seviyesi, apse, diş dolgusu, diş eti çekilmesi, diş sağlığı, diş temizliği, gebeliğin ilk üç ayı, gebelik, Hamilelik, hamilelikte hijyen, stres..

Uzmanlar, hamilelerin diş eti iltihaplanmalarına yatkın olduğunu belirterek, anne olmayı planlayan kadınların gebe kalmadan önce mutlaka ağız ve diş kontrolünden geçmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

| 0 yorum ]

Dişlerinizin çürümesini engellemek için onları temiz tutmalısınız. Küçük yaşlardan itibaren kazanılan diş fırçalama alışkanlığı, diş sağlığı için çok önemli. Ancak sadece diş fırçalamak yeterli değil.

Asitli içeceklerden ve şekerlemelerden uzak durmak da diş sağlığınız üzerinde olumlu etki sağlar. İşte dişlerinizin çürümesini önleyebilecek bazı ipuçları…

| 0 yorum ]

Ağız kanamaları, ağız kanaması, ağız sağlığı, böbrek sağllığı, böbrek hastalığı, dişeti, dişeti hastalıkları, dişeti kanaması, dişetlerinde sorunlar, dişlerde enfeksiyon, organ bağışı, soluk pembe dişeti..

1997′de kurulan Çocuk Böbrek Vakfının her ay düzenlediği toplantılarda çocuk böbrek hastalarına çeşitli eğitimler veriliyor. Nisan ayının konusu; Böbrek Hastalığı ve Diş Sağlığı idi.
Böbrek hastası çocukların ve ailelerinin katıldığı eğitimde; dişeti kanamalarının böbrek hastalığının habercisi olduğu ve böbrek hastalarının dişetlerinin genellikle soluk pembe renkte olduğu belirtildi.

| 0 yorum ]

Ağız kokusu, ağız sağlığı, diş eti hastalıkları, diş fırçası, diş ipi, diş sağlığı, sağlıklı dişler..

Uzmanlar sağlıklı dişlere sahip olmak için dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamanızı öneriyor. Fırçalama işlemi tam iki dakika sürmeli ve ağzın her dörtte birlik kısmı, 30 saniye süren bölümler halinde temizlenmeli. Kullanılan diş fırçası; yumuşak ve yuvarlak uçlu kıllara sahip olmalı. Bu tür bir fırça, dişetlerine zarar verme riskini en aza indirir.

| 0 yorum ]

Ağız sağlığı, anne-babalar, çocuğa bulaşabilen hastalıklar, çocuk sağlığı, diş cürüğü, diş sağlığı, sağlıklı çocuk, sağlıklı dişler..

Uzmanlar anne-babaları diş çürüğünün ebeveynlerden çocuğa bulaşabilen bir hastalık olduğu konusunda uyararak tavsiyelerde bulundu…

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu; konu ile ilgil olarak şunları söyledi:

“Bebek doğduğunda ağız ortamı çürük yapıcı bakteri içermez. Bu bakteriler büyük olasılıkla dişler çıkmaya başladığında, anneden bebeğine bulaşır.

| 0 yorum ]

Ağız içinin temizlenmesi, ağız temizliği, bebeklikte diş bakımı, diş bakımı, diş fırçası seçimi, sağlıklı ağız yapısı, sağlıklı dişler, uygun diş fırçası seçi, uygun diş macunu..

Bebeklikte başlayan diş bakımı ileride sağlıklı dişlere ve ağız yapısına sahip olmayı sağlar. Uzmanlar, bebeklerin diş bakımı hakkında bilgi verdi.

Caddebostan Diş Kliniğinden Diş Hekimi Pertev Kökdemir, bebeklerin diş bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı.

| 0 yorum ]

Bembeyaz dişler, bleeching, diş beyazlatma işlemi, Hamilelik, hamilelikte diş bakımı, ilaç taşıyıcı şineler, lekesiz dişler, sağlıklı dişler, temiz dişler..

Bleeching olarak da adlandırılan diş beyazlatma işlemi yapısal olarak renk bozukluğuna veya koyu bir renk tonuna sahip dişlerin rengini açarak daha beyaz görünmelerini sağlama işlemidir.

Bembeyaz dişlere sahip olmayı isteyenlerin tercihi olan bleeching işlemine karar vermeden önce, dişlerin yüzeylerinin temiz ve lekesiz olmasına dikkat edilir.

| 0 yorum ]

Bembeyaz dişler, beyaz diş diyeti, beyaz dişler, dişlerimizin sağlığı, inci gibi dişler, kusursuz dişler, mükemmel gülüş, sağlıklı dişler, yemek yemek..

Dişlerimizin sadece yemek yememize ve konuşmanıza yaradığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Dişleriniz, görüntünüze ve gülüşünüze kattığı anlamla imajınızın da önemli bir parçası. O nedenle onların kusursuz olmasını sağlamalısınız.

Dişlerinizin hem beyaz hem de sağlıklı olmasını istiyorsanız, Reader’s and Digest dergisinde yer alan ipuçlarına dikkat etmelisiniz. İşte sağlıklı, bembeyaz ve inci gibi dişler için birbirinden değerli 10 ipucu…

| 0 yorum ]

Alkol kullanımı, depresyon sebebi, depresyonun sebepleri, diş gıcırdaması, diş gıcırdatma, diş gıcırdatma alışkanlığı, diş sıkma, diş sıkma alışkanlığı, gıcırdayan dişler, implant, implant tedavisi, kahve kullanımı, sigara kullanımı, uykuda diş gıcırdatma, uykuda diş sıkma..

Halk arasında diş gıcırdatma ya da diş sıkma olarak bilinen Bruksizm hastalığının bir süre sonra dişlerde, yüz ve çenede ağrıya yol açarak, kronikleşmesi halinde diş kaybına neden olabildiği ve zamanla ağrının kişiyi depresyona sokabildiği bildirildi.

| 0 yorum ]

Ağız sağlığı, bağışıklık, baş ağrısı, diş çürükleri, diş gıcırdatma, diş gıcırdatmanın etkileri, diş gıcırdatmanın zararları, diş sağlığı, dişeti iltihapları, dişlerdeki bakteriler, ense ağrıları, ense ağrılarının sebebi, Kalp Sağlığı, kan dolaşımı, sırt ağrıları, sırt ağrılarının sebebi..

Karşılaştığımız diş sorunlarının sadece diş ağrısına neden olduğunu mu düşünüyorsunuz? Uzmanlara göre diş sorunları kalbinizden bedeninizin diğer organlarına kadar birçok bölgede hastalıklara neden olabiliyor.

Almanya’da yayımlanan Bild am Sonntag gazetesinde yer alan haberde, “Kötü bir diş, birçok rahatsızlığın kaynağı olabilir. Kalbi, kasları ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir” denildi.

| 0 yorum ]

Ağız kokusu, ağızda kötü koku, beslenme bozukluğu, çiğneme zorluğu, diş çürüklerinin tedavisi, dişçi fobisi, dişlerde ağrı, dişlerde çirkin görüntü, süt dişi çürükleri, süt dişleri, süt dişlerindeki çürükler, süt dişlerinin önemi, süt dişlerinin tedavisi..

Süt dişlerinin birinci görevi çocuğun düzenli bir şekilde beslenmesini sağlamaktır. Konuşmanın düzgün bir şekilde gelişmesi de süt dişlerinin varlığına ve sağlıklı olmasına bağlıdır.

Bunların yanında aşağıdaki gibi bir görüntü, hiç kimsenin çocuğunda görmek istemeyeceği ciddi estetik sorunlara yol açmaktadır.

| 0 yorum ]

Ağız sağlığı, çürüğü engellemek, çürümüş dişler, diş bakımı, diş çürükleri, diş çürükleri engellenebilir mi, diş fırçalama, diş sağlığı, diş tedavisi, diş temizliği, dişlerde çürüme, sağlıklı diş eti, temizlenmeyen dişlerin çürümesi..

Dişlerde meydana gelen çürükleri tamamen engelleyebilecek bir aşı ya da ilaç henüz geliştirilemedi. Bu nedenle bakımsız ve korunması ihmal edilen, temizlenmeyen dişlerin çürümesi gayet doğaldır.
Dişlerdeki çürüklerin sayısını azaltmaya yönelik bazı malzemeler günümüzde kullanılmaktadır. Bunlardan birisi; ‘fissür örtücü’ dediğimiz malzemedir.