| 0 yorum ]

Modern çağın hastalığı ‘panik atak‘ en çok kadınları vuruyor. 25-30 yaşlarındaki kadınları seven hastalığa yakalananlar arasında ünlü yıldız Nicole Kidman da bulunuyor.

Kadınların yüzde 20’sinin panik atak yaşadığı, bu hastalığın 25-30 yaş arası doruk noktaya çıktığı belirlendi. Internetteki ‘www.panik-atak.com’ sitesinde, panik atak hastalarının yüzde 80′ini kadınların oluşturduğu belirtildi. Psikolojik ve biyolojik nedenlere bağlanan panik atağın en fazla 25-30 yaş arası ortaya çıktığı ve kırsal bölgelere göre kent merkezinde yaşayanlarda daha çok rastlandığı bildirildi.


Ölüm korkusu yaşanıyor
Panik atak hastalığı; ‘beklenmedik bir anda herhangi bir yerde ortaya çıkan yoğun kaygı, bunaltı ve korku karışımının yaşandığı bir nöbet’ olarak tanımlanıyor. Kişiye kötü bir şey olacağı veya öleceği hissi veren panik atak; çarpıntı, terleme, titreme, boğulma, soluğun kesilmesi, karında ağrı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. ‘Yaşamım buraya kadarmış’ duygusu, ölüm korkusu, ellerde, kollarda, bacaklarda, başta ve birçok yerde uyuşmalar, yanmalar, karıncalanmalar da panik atağın belirtileri arasında yer alıyor.

Nicole Kidman da mustarip
Avustralyalı film yıldızı Nicole Kidman da, panik atak hastası olduğunu açıkladı. Rahat davranarak, hastalığını yenmeye çabaladığını kaydeden Kidman, ‘panik atak’ olduğunu dışarıya yansıtmamaya çalıştığını söyledi. Kidman, belli etmese de, aslında kameraların karşısına geçtiği zaman ellerinin titrediğini ve kalbinin hızla çarptığını itiraf etti. Böyle zamanlarda nefes almakta bile güçlük çektiğini anlatan seksi yıldız, buz gibi olan ellerini saatlerce ısıtamadığını sözlerine ekledi.

0 yorum

Yorum Gönder