| 0 yorum ]

Anemi, basit guatr, bebeklerde enerji malnütrisyonu, bebeklerde protein malnütrisyonu, bilgi eksikliği, D vitamini yetersizliği, damar hastalıkları, dengesiz beslenme, diş çürükleri, diyabet, günlük enerji miktarı, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, kalp hastalıkları, kanser türleri, kronik hastalık riski, kronik hastalıklar, obezite oluşma riski, obezite oluşumu, sağlık sorunları, Şeker Hastalığı, şişmanlık, tam buğday unu, tokluk hissi, vitamin yetersizlikleri, yetersiz beslenme, yetişkinlerde şişmanlık, yüksek tansiyon, zayıflık

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; tam buğday unundan yapılan ekmeğin bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini büyük ölçüde ortadan kaldırdığı bildirildi.


Katıksız tam buğday unundan yapılan ekmeğin birçok hastalığın oluşma riskini azalttığı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı Resmi sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre, tam buğday unundan yapılan ekmeğin, bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini büyük ölçüde ortadan kaldırdığı bildirildi. Ayrıca tam buğday unundan yapılmış ekmeğin, daha fazla tokluk sağladığı, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azalttığı ifade edildi.

Dengesiz beslenme bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor

Bilgilendirmede, Türkiye’de yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı önemli sağlık sorunlarının olduğuna dikkat çekilerek, yetersiz ve dengesiz beslenmenin, bebeklerde ve okul öncesi çocuklarda protein-enerji malnütrisyonu, D vitamini yetersizliği, anemi, zayıflık, şişmanlık, çeşitli vitamin yetersizlikleri, basit guatr ve yaygın diş çürükleri; yetişkinlerde şişmanlık, şeker hastalığı, hipertansiyon ve kalp damar hastalıklarına yol açtığı kaydedildi.

Ayrıca, Türkiye’de yetersiz ve dengesiz beslenmenin ekonomik güçlüklerden daha çok bilgi eksikliğinden kaynaklandığı belirtilerek, bireylerin beslenme konusunda bilinçlendirilmesinin önemi vurgulandı.

0 yorum

Yorum Gönder