| 0 yorum ]

Bol su içmek, bol su tüketimi, gebelik, gebelik dönemi, hamileler, Hamilelik, hamilelikte su içmek, sıcak havalar, su içmek, suyun yararları..

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, bebeğin anne karnında içinde bulunduğu ve yaşaması için hayati önemi olan amniyon sıvısının sıcak nedeniyle azaldığını ve bu durumun da sorunlara neden olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre, hamile kadınlar oligohidroamnion adı verilen, halk içinde bebek suyunun azalması olarak bilinen rahatsızlığa, yılın sıcak dönemlerinde daha fazla yakalanıyor.


Sıvı kaybı nedeniyle erken doğum ya da bebek kaybı, mayıs-ağustos döneminde, yılın 8 aylık diğer dönemine oranla daha yüksek seyrediyor.

İsrail’de 1988-2009 yılları arasında kayıtlara geçen ve takip edilen gebeliklerin incelenmesinden oluşan araştırmada, amniyon sıvısı kaybına neden olacak diğer faktörleri içeren tüm hamileliklerin elenmesinden sonra, sıvı kaybı nedeniyle gebelik sonlanmalarının mayıs-ağustos arasındaki 4 aylık dönemde yüzde 36 oranında fazla olduğu belirtiliyor.

Hamileler suyu fazla tüketsin!

Çalışmayı yürüten ekibin başında bulunan Prof. Dr. Eyal Sheiner, hamilelerin yılın her döneminde ancak özellikle yaz aylarında sıvı tüketimine çok dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, günde yaklaşık 10 bardak su tüketilmesini önerdi.

Sheiner, güneş ışığına doğrudan maruz kalmanın yalnızca annenin sağlığı açısından değil, sıvı kesesinin buharlaşması nedeniyle de ciddi riskler taşıdığı konusunda anne adaylarını uyardı.

0 yorum

Yorum Gönder