| 0 yorum ]

Aşırı kilo, aşırı şişmanlık, eş cinsiyettekiler, ırsi sorunlar, obez erkek çocuklar, obez kız çocuklar, obez olma ihtimali, Obezite, obezite görülme sıklığı, obezite ihtimali, obezitede ırsi sorunlar, şişmanlık..

Uzmanlarca yapılan bir araştırma, obezite konusunda kızların annelerine, erkek çocukların da babalarına benzediğini ve annesi obez olan kızlar ile babası obez olan erkek çocukların obez olma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösterdi.

İngiltere’deki Plymouth Peninsula Medical School’da yapılan araştırmaya göre annesi obez erkek çocuklarda obezite ihtimali o kadar yüksek değil.


226 aileyle yapılan araştırmada obez annelerin kızlarında obezite görülme sıklığının 10 kat arttığı görüldü. Bu oran erkek çocuklarla babaları arasında altı kat.

Araştırma sonuçları, çocukların davranışsal olarak eş cinsiyetteki ebeveynlerini örnek aldıklarının da kanıtı sayılıyor.

Projenin başkanı Prof. Terry Wilkin, konuyla ilgili olarak, “Aileleri hedef almalıydık ve bu, şimdiye kadar yaptığımız bir şey değildi” diyor.

Araştırmacılar obezitenin kalıtımsal olup olmadığı sorusunaysa kuşkulu yaklaşarak, daha çok çocukların ailesinin tavırlarını, yaşam tarzını örnek aldığını söylüyor.

Araştırmaya karşı çıkanlar da var. Bazı araştırmacılar, bu varsayımda 10 obez yetişkinden sekizinin çocukken obez olmadığı faktörünün görmezden gelindiğini vurguluyor.

0 yorum

Yorum Gönder