| 0 yorum ]

Ağız kuruluğu, diyabet, diyabet alarmı, diyabet hastalığı, diyabetin belirtileri, Diyet, egzersiz, fazla kilo, istem dışı kilo kaybı, kalın bel çevresi, Şeker Hastalığı, yüksek diyabet riski..

Birleşmiş Milletler tarafından “dünyadaki tüm ülkelerin birinci derecede mücadele etmesi gereken sağlık sorunu” olarak belirlenen diyabet, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da “tüm dünyayı etkisi altına alan yeni bir salgın hastalık” olarak ilan edildi.

| 0 yorum ]

Ağrılı cinsel ilişki, antidepresan desteği, antidepresan ilaç desteği, cinsel fonksiyonlarda bozulma, cinsel isteksizlik, cinsellikten soğuma, damar hasarı, diyabet hastaları, ereksiyonun gerçekleşmemesi, erektil disfonksiyon, ilişkiden zevk alamamak, kadınlarda ağrılı ilişki, kan şekeri yüksekliği, kas gevşetici, klitorisin kanlanması, orgazm olamama, orgazm süresinde gecikme..

Uzmanlar, diyabet hastalarının cinsel isteksizlik, ereksiyonun gerçekleşmemesi, orgazm olamama, orgazm süresinde gecikme, cinsellikten soğuma gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor…

Anadolu Sağlık Merkezi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Özay Tiryakioğlu, diyabetin yol açtığı bu problemlerin çözümü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

| 0 yorum ]

Ağrı, boyun fıtığı, el hareketlerinde güçlük, ergonomi, ergonomik çalışma ilkeleri, hareket kısıtlılığı, işyerinde nasıl çalışmalı, kollarda güçsüzlük, kollarda karıncalanma, kollarda uyuşma, oturarak çalışmak, oturur pozisyonda çalışmak bel fıtığı, sürekli oturarak çalışmak, sürekli oturmak..

Uzmanlar, özellikle ergonomik çalışma ilkelerine özen gösterilmediği durumlarda uzun süreler boyunca oturur pozisyonda çalışmanın bel ve boyun fıtığına neden olduğunu belirtip önlem alınması konusunda uyarıyorlar.

Uzmanlar, ağrı ve hareket kısıtlılığı ile kendini gösteren boyun fıtığının ileri evrelerinde kollarda uyuşma,

| 0 yorum ]

Başarısız tüp bebek tedavisi, embriyonun tutunması, hidrosalpenks, HSG, HSG yöntemi, kromozom bozuklukları, laparoskopi, rahim filmi, rahim içi yapışıklıklar, rahim içinde myom, rahim içinde polip, Tüp Bebek, tüp bebek tedavisi, tüplerde tıkanma, ultrasonografi..

Çocuk sahibi olmak için “Tüp bebek” yöntemine başvuran ancak denemelerinde başarısız olan çiftler genellikle hayal kırıklığı ile birlikte umutsuzluğa kapılır. Oysaki konu ile ilgili teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni uygulamalar sayesinde tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak mümkün.

| 0 yorum ]

Atıkların zararları, bahar yorgunluğu, bahar yorgunluğunun ilacı, Beslenme, C vitamini tüketimi, depresyon belirtileri, düzenli kahvaltı, egzersiz, eklem ağrıları, evsel atıklar, gerginlik, güneşli havalarda yürüyüş, hava kirliliği, kaslarda kramplar, mide rahatsızlıkları, sanayi atıkları, sinirlilik, tansiyon yüksekliği, uyku bozuklukları, yoğun trafik..

Bahar yorgunluğunun etkilerini azaltabilmek için günde 3 litre su içilmesi gerektiği bildirildi. Uzmanlar, bahar yorgunluğunun etkilerini azaltabilmek için birbirinden önemli önerilerde bulundu…

| 0 yorum ]

Baş dönmesi, ergenin ilişkileri, gerçekdışılık hissi, kalp çarpıntısı, nefes darlığı, ölüm korkusu, panik atağın belirtileri, panik atağın belirtisi, Panik Atak, panik atak nöbetleri, panik atak teşhisi, panik bozukluk, panik bozukluk teşhisi, sersemlik..

Panik atağın (panik bozukluğunun) yaygın görülen bir rahatsızlık olduğunu belirten uzmanlar, panik atağın çocuk ve ergenlerde kalp çarpıntısı, nefes darlığı gibi belirtilerle başladığını, beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan ve tekrarlayan yoğun korku veya rahatsızlık dönemleriyle devam ettiğini söyledi.

| 0 yorum ]

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir hastalık ‘panik atak.’ Her şey, ‘Ya benim de başıma gelirse?’ sorusuyla başlıyor, korku nöbetleriyle sürüyor… Hastalığın teşhisi konusunda uzmanlar hâlâ tartışırken, dünyada panik atağa yakalananların sayısı da her geçen gün artıyor. Türkiye’de de her 10 kişiden biri bu hastalığın kucağında… Ve birçok kişi ‘Ya bana da olursa?’ demeye başladı…

Panik Atak Derneği (PANDOST) Başkanı Dr. Muzaffer Uyar, panik atak hastalığının tarifinin çok güç olduğunu söylüyor. Ve hastalığı kısaca şöyle tanımlıyor: “Korku ya da endişenin fiziksel belirtilerle beraber

| 0 yorum ]

Aniden ortaya çıkan sıkıntı ya da korku nöbeti olarak tanımlanan panik atak, hastayı sosyal hayattan koparıp eve bağımlı hale getiriyor. Hastalık, kırsal bölgelerde daha nadir görülürken, kentlerde görülme sıklığı giderek artıyor.

Kent yasamının getirdiği hastalık
Modern yaşamın getirdiği hastalıklardan biri olan panik atak, gün geçtikçe artıyor. Araştırmalarda ABD’de her 4 kişiden birinde, Türkiye’de ise her 100 kişiden 4′ünde panik atak rahatsızlığı görülüyor. Evli kişilerde bekarlardan daha az rastlanırken, dul ve boşanmışlarda ise evlilere oranla yaklaşık 4-5 kat daha sık görülüyor. Beklenmedik zamanlarda ortaya çıkabilen panik atak, ‘fiziksel belirtilerle seyreden psikolojik bir sendrom’ olarak tarif ediliyor. Panik atak hastalarının yaşadıkları endişe ve korkuyu en yakınlarındaki kişiler dahi anlayamıyor. Panik atak, tedavisi olan bir rahatsızlık. Ancak tedavi süreci uzun ve dikkatli takip istiyor. International Hospital Uzman Doktoru Ali Ayas, panik bozukluğuyla ilgili sorularımızı cevapladı:

| 0 yorum ]

İnsanların neden şişmanladığına ilişkin ABD’de yapılan yeni bir araştırma, obeziteye bir virüsün neden olabileceğini ortaya koydu.

Araştırmaya göre; insan kök hücreleri, bilindik bir virüse maruz kaldığı zaman yağ hücrelerine dönüşüyor. Bu hücreler hem değişiyor, hem de yağ depoluyor.

Göz iltihabı ve soğuk algınlığına neden olan Adenoviirus-36 adlı bu virüsle obezite arasında yıllardır bağlantı kurmaya çalışan araştırmacılar, şişmanların büyük bir kısmında bu virüsün olduğunu buldu.

| 0 yorum ]

Beslenme, bilinçli beslenme, çavdar ekmeği, değişik pişirme yöntemleri, doğru beslenme, döner, ekmek tüketimi, ekmek tüketirken, kanserojen maddeler, kepekli ekmek, kızartmalar, meme kanseri, meme kanseri riski, Omega-3 yağ asitleri, Omega-6 yağ asitleri, örnek diyet, sağlıklı beslenme, soya, soya yağı, tatlılar, Türk mutfağı, yağlılar..

Meme kanserinden korunmanın en etkili yollarından biri de bilinçli ve sağlıklı beslenme. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarının hangi sağlık sorunlarına yol açtığını biliyor musunuz?

| 0 yorum ]

Ayak bileklerinde şişme, bebeklerde kalp yetersizliği, çocuklarda kalp yetersizliği, doğmamış bebeklerde kalp yetersizliği, kalp kası, kalp kasına zehir etkisi, kalp krizi, kalp yetersizliği nedir, kalp yetersizliği rehberi, kalp yetersizliği riski, kalp yetersizliğinin belirtileri, kalp yetersizliğinin tedavisi, kilo kaybı, vücut ağırlığında artış, yorgunluk, yüksek tansiyon..

Kalp yetersizliği; kalbin, tıbbi destek olmadan artık görevini tam olarak yapamayacağı anlamına gelir. Korkulanın aksine tıbbi destekle belirtiler kontrol altına alınabilir ve uzun yıllar boyunca oldukça iyi bir yaşam kalitesi sürdürülebilir.

| 0 yorum ]

Bacaklarda kramplar, bacaklarda varisler, bel ağrısı, gebelik, gebelik hormonlarının etkisi, gebelikte kramp, gebelikte kramplar, göğüste çatlaklar, hamilelik dönemi, hemoroid, kabızlık, karında çatlaklar, kramp girmesi, magnezyum eksikliği, mide yanması, nefes almada zorluk, sık idrara çıkma, varis çorabı..

Bir kadının en hassas ve bir o kadar da güzel dönemi olan hamilelik döneminde yaşanan bazı sorunlar, hamileliğin keyfine gölge düşürebilir.

Hamilelik döneminde, özellikle ilk aylarda gebelik hormonlarının etkisi sebebiyle bulantı, yorgunluk ve aşırı

| 0 yorum ]

Glokom, görme kaybı, görme sorunları, göz problemleri, Göz Sağlığı, göz sorunları, göz tansiyonu..

Glokom, diğer adıyla göz tansiyonu; genellikle göz içi basıncı yüksekliği ile seyreden bir göz hastalığıdır. Tedavi edilmediğinde gözün sinir hücrelerinde harabiyet sonucu körlüğe neden olur. Başlangıçta görme bozukluğu yoktur. Harabiyet yıllar içinde yavaş yavaş ilerler. Hastalık ilerledikçe görmede ciddi kayıplar oluşur. Hasta görme kaybını fark ettiği zaman artık hastalık çok ileri safhadadır.

| 0 yorum ]

Anestezi, cerrahi, göz sorunları, ışık çakmaları, katarakt cerrahisi, retina, retina sağlığı, retina yırtığı, retina yırtıklarını yapıştırmak, retinada lekeler, retinayı yatıştırmak, siyah lekeler, yırtıkları yapıştırmak..

Ani ortaya çıkan ışık çakmaları, siyah lekeler retina yırtığının belirtisi olabilir. Retina yırtığının acil tedavi edilmesi gerekir. Retina, gözün iç ve arka bölümünü kaplayan, ışığı algılayarak görüntüyü beyne ileten sinir tabakasıdır. Gözün içini dolduran jel kıvamındaki maddeye vitreus denir. Retina gözün içini kaplayan vitreus jeli ile temas halindedir.

| 0 yorum ]

21 numaralı kromozom, bebeklerde organ bozuklukları, çekik gözlülük, çocukların zekâ geriliği, DNA yapılı moleküller, Down Sendromlu bebekler, Down Sendromu nasıl oluşur, Down Sendromu nedir, Down Sendromu tedavisi, erken ölümler, erken yaşta ölümler, insan ırkı, kromozom analizi, mongol, mongol bebek, Mongolizm, mongoloid, mozaik durumu, mozaik kromozom yapısı, organ bozuklukları, overexpression, Trizomi 21, yeni doğanlarda Down Sendromu..

Tıbbi araştırmalara göre, ileri yaşta hamile olan kadınların, bu hamileliklerinin birçoğu düşük veya ölü doğum ile sonlansa bile Down Sendromu olan bir çocuk sahibi olma riskleri yüksektir.

İleri yaşta hamile kalan bir kadına bebeğin Down Sendromu olup olmadığını belirlemek için çeşitli testler yapılır. Down Sendromu, amniyosentez ile belirlenen en yaygın kromozom kusurudur.

| 0 yorum ]

Kan grubu, kan grubu kişilik lişkisi, kan grubu sağlık ilişkisi, kan grupları, kan gruplarının özellikleri, kişilik, kişilik yapısı, kişisel gelişim, sağlık, sağlık durumu..

Yapılan araştırmalar kan grubunun, kişinin sağlık durumunu etkilediği kadar kişilik yapısını ve kişisel gelişimini de etkilediğini ortaya koydu…

‘Kan Grubuna Göre Diyet’ kitabının yazarı Dr. Peter J. Dadomo’un yaptığı araştırmalar sonucunda, kişilerin kan grupları ile kişilikleri arasında bir bağ bulunduğu ortaya çıktı.

| 0 yorum ]

Beyin gelişimi, beyin problemleri, beyin sağlığı, beyin sorunları, beyin taraması, denetim bozukluğu, Manyetik Rezonans Görüntüleme, MR, MS, MS hastalığı, multipl skleroz, Multipl Skleroz hastalığı, zeka gelişimi, zeka sağlığı..

Manyetik Rezonans Görüntüleme yöntemiyle (MR) beyni tarayarak, halk arasında MS olarak da bilinen Multipl Skleroz hastalığının belirtilerini hastalık ortaya çıkmadan uzun yıllar önce tespit etmenin mümkün olabileceği belirtildi.

| 0 yorum ]

Bacak kası erimesi, bacak kaslarında erime, bacaklarda güçsüzlük, bacaklarda karıncalanma, bacaklarda uyuşma, bel ağrıları, bel ağrısı, bel fıtığı, bel fıtığından korunmak, bel fıtığının belirtileri, bel fıtığının çaresi, bel fıtığının etkileri, bel fıtığının zararları, bel kaslarını güçlendirmek, göbek kaslarını güçlendirmek, güçlü kaslar, kalça ağrıları, karın kaslarını güçlendirmek, kasları güçlendirmek..

İki haftadan daha fazla süreyle devam eden bel ağrısının, zamanla kalça ve bacaklarda hissedilmesiyle kendini gösteren bel fıtığının, karın ve bel kaslarının güçlendirilmesi ile önlenebileceği vurgulandı.

| 0 yorum ]

Ağrılı hastalıklar, ankilozan spondilit, ateşli romatizma, bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemi bozukluğu hastalıkları, eklem ağrısı, eklem romatizması, gut, iltihaplı romatizma, kas ağrısı, romatizma çeşitleri, romatizma nasıl tedavi edilir, romatizma tedavisi, romatizmal hastalıklar, romatoid artrit..

Romatizmal hastalıklar, genel olarak yaş ilerledikçe sıklığı artan ve kadınlarda daha sık görülen bir hastalık olsa da her yaştaki insanda görünme riski bulunuyor.

| 0 yorum ]

Akciğer zarı iltihabı, böbrek yetersizliği, böbreklere vuran romatizma, cilt romatizması, damar romatizması, damarlara romatizma, iltihaplı romatizma, iltihapsız romatizma, kalbe vuran romatizma, kalpte ritim bozukluğu, kulunç romatizması, romatizmanın vücuda zararları, romatizmanın zararları, sinirlere vuran romatizma, skleroderma, yumuşak doku romatizmaları..

Özellikle bizim korktuğumuz kalbe vuran, böbreklere vuran, damarlara, sinirlere vuran romatizmalar vardır. Bunlar ciddi iç organ sakatlıklarına da sebep olurlar.

| 0 yorum ]

Kepçe kulak, kepçe kulak ameliyatı, kepçe kulak düzeltilme, kepçe kulak estetiği, kepçe kulak nasıl düzeltilir, kepçe kulak tedavisi, otoplasti, otoplasti rehberi..

Kulak kenarlarının öne doğru açılması ve kulak kıvrımlarının oluşmaması ile kendini gösteren doğumsal kulak şekil bozukluğuna kepçe kulak deformitesi denir. İşitme fonksiyonu normaldir. Bu deformiteyi düzeltmek amacıyla yapılan işleme kepçe kulak düzeltilmesi ameliyatı denir.

Diğer estetik ameliyatlardan farklı olarak, bu ameliyatın, 5-6 yaşlarında, okul öncesi dönemde, yapılması önerilir. Böylece hastalar, akranları tarafından alay konusu edilmemiş olurlar.

| 0 yorum ]

Kepçe kulak, kepçe kulak ameliyatı, kepçe kulak düzeltilme, kepçe kulak estetiği, kepçe kulak nasıl düzeltilir, kepçe kulak tedavisi, otoplasti, otoplasti rehberi..

Kulak cerrahisinin bir şekli olan otoplasti, normalden büyük ve dışarı doğru çıkık olan kulakları saçlı deriye ve kafaya yaklaştırmak için yapılan ameliyattır.

| 0 yorum ]

Diyet, düşük kalorili diyetler, göbeği hızlıca eritmek, göbek yağları, göbek yağlarından kurtulmak, göbek yağlarını eritmek, hızlıca göbek eritmek, yağsız yoğurt diyeti, yoğurt diyeti..

Göbeğiniz artık sizi rahatsız etmeye başladıysa ve yavaş yavaş iriliğinin farkına varıyorsanız uygulayacağınız yağsız yoğurt diyetiyle kısa sürede göbeğinizdeki yağları nasıl eritebileceksiniz. İşte Amerikalı uzmanlarca yapılan araştırmalarda keşfedilen yoğurt diyeti…

| 0 yorum ]

Adet dönemi, baş ağrısı, dil yıkama, gergin ruh hali, halsizlik, huzurlu bir regl dönemi, kendini kötü hissetmek, gergin ruh hali, migren, migren kaynaklı baş ağrısı, regl, regl dönemi problemleri, regl dönemi sorunları, regl sorunları, stres, yorgunluk, yüz yıkama..

Regl dönemlerinde genelde kadınlar kendilerini kötü hissederler. Gergin ruh hali, halsizlik, yorgunluk, stres gibi faktörler kadınların bu dönemlerini kabusa dönüştürür. Artık çok daha rahat ve huzurlu bir regl dönemi geçirebilirsiniz.

| 0 yorum ]

Botoks, cilt dolgu maddeleri, cilt germe, cilt germe işlemleri, cilt germe tedavisi, ELOS, Elos sistemi, ELOS yöntemi, gergin cilt, kırışmış cilt, lazer yöntemiyle cilt germe, lazerle cilt germe, pürüzsüz cilt..

Önceleri vücutta bulunan kılların etkin bir şekilde tedavi edilmesi için kullanılan ELOS yöntemiyle artık kırışmış ve deforme uğramış ciltlerin gerilmesi de yapılıyor. Artık ELOS yöntemiyle gergin ve güzel bir cilde sahip olmak mümkün. Uzmanlar, cilt germek için kullanılan ELOS yöntemi hakkında soruları yanıtladı.

| 0 yorum ]

Cilt bakımı, cilt güzelliği, cilt kırışıklıkları, cilt kremleri, Cilt Sağlığı, cilt sarkmaları, cilt sarkması, cilt sorunları, cilt yaşlanması, kremler, yaşlanma, yaşlanmayı durdurmak, yaşlanmayı durdurucu kremler..

İngiltere’de yapılan bir araştırma, antioksidanların yaşlanmanın önüne geçmede bir faydasının bulunmadığını gösterdi. Araştırmacılar, antioksidan içeren birçok krem ve vitamine boşuna avuç dolusu para harcandığını belirtti.

İngiliz uzmanlar, genç görünmek uğruna kremlere ve vitamin haplarına para harcamak yerine, sağlıklı beslenmeye çalışmanın ve spor yapmanın daha mantıklı olduğunu bildirdi.

| 0 yorum ]

Ağız kuruluğu, bakteri oluşumu, bakterinin çoğalması, besin zehirlenmesi, Botulismus zehirlemesi, çift görme, ev yapımı konserveler, göz bebeğinin genişlemesi, göz kapaklarında düşme, hijyen koşulları, kalp atışlarında zayıflık, konservelerden zehirlenmek, ses kısıklığı, tansiyon düşmesi, tansiyon yükselmesi, toksin, yüksek ölüm riski, yutma güçlüğü, zehir üretimi, zehirlenme, zehirlenme riski..

Uzmanlar, özellikle evlerde yapılan konservelerin hijyen koşullarına uygun olarak yapılmadığı durumlarda tıpta Botulismus zehirlemesi denilen ölüm riski yüksek besin zehirlenmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

| 0 yorum ]

Aşırı yemek, aşırı yemek yeme, Beslenme, beslenme düzeni değişiklikleri, beslenme şekli, dengeli beslenme, fazla tatlı tüketimi, fiziksel aktivite, günlük öğün sayısı, normal yeme düzeni, sağlığın korunması, yeterli beslenme..

Uzmanlar, Ramazan ve Bayram sonrasında, beslenme şekline dikkat edilmesi, aşırı yemek yenilmemesi, fazla tatlı tüketilmemesi ve fiziksel aktivitenin artırılması gerektiği yönünde uyardı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu belirtti.

| 0 yorum ]

Beslenme, böbrek hastaları, böbrek hastalığı, Böbrek sorunları, dengeli beslenme, dikkatli beslenme, Diyet, diyet uygulamaları, doğru beslenme, yanlış diyetler..

Böbrek hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, böbrek hastalığı yaşayanların kulaktan dolma bilgilerle uyguladıkları diyetler sonucu birçok sıkıntıyla karşılaştıklarını belirtiyor.

Denizli Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Funda Sağlam, böbrek hastalarının çok su tüketmesi gerektiği

| 0 yorum ]

Aşırı yağlar, beslenme alışkanlıkları, beslenme sorunları, dengeli beslenme, doğru beslenme, eski beslenme alışkanlıkları, hazım, hazımsızlık, hazımsızlık sorunları, sağlıklı beslenme, yağlı besinler..

Uzmanlar, Ramazan ayının sona ermesi ile eski yemek alışkanlıklarına yavaş yavaş geçiş yapılması gerektiğini söyledi. İşte uzmanların Ramazan sonrası bünyeyi yormadan sağlıklı beslenme için önerileri…

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Ramazan ayı boyunca oruç tutanların günlük öğün