| 0 yorum ]

Bebeklerde kemik gelişimi, D vitamini, D vitamini takviyesi, D vitamini yetersizliği, kemik gelişimi, raşitizm, yenidoğan bebekler, yenidoğan sağlığı..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni doğan tüm bebeklere 1 yıl boyunca günde 3 damla ücretsiz D vitamini sağlanacağını ve bu şekilde bebeklerin kemik gelişimi düzenlenerek daha sağlıklı büyümesinin sağlanacağını bildirdi.

Bakan Akdağ, “Bebeklerde D Vitamini Yetersizliğinin Önlenmesi ve Kemik Sağlığının Geliştirilmesi Programı”nın bebeklerin daha sağlıklı büyümesini sağlayacağını belirterek, başlattıkları bu proje için toplumun tüm kesimlerinin gönüllü desteğini istedi.


Bakan Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada; D vitamini yetersizliğinin yol açtığı raşitizm hastalığının, bebek ve çocukları olumsuz etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

D vitamini yetersizliğinin birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiğine işaret eden Akdağ, bu program kapsamında, yeni doğan tüm bebeklere 1 yıl boyunca günde 3 damla ücretsiz D vitamini desteği sağlanacağını bildirdi.

Akdağ, hamilelerde D vitamini yetersizliğinin de anne karnındaki bebeklerin beyin ve kemik gelişimini olumsuz etkilediğini, enfeksiyon riskini artırdığını vurguladı.

Bakan Akdağ, bebeklerin daha sağlıklı büyümesini sağlayacak bu proje için toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini söyledi.

0 yorum

Yorum Gönder