| 0 yorum ]

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Antalya Tabip Odası Merkez Delegasyonu Üyesi Dr. Fuat Altay, soğuk algınlığı ilaçlarının, içerdikleri etken maddeler nedeniyle, ABD ve İngiltere’de iki yaşın altındaki çocuklarda kullanımının yasak olduğunu belirtti.

Dr. Fuat Altay, soğuk algınlığı ilaçlarının kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Altay, soğuk algınlığı ilaçları yerine

| 0 yorum ]

Çocukların yüzde 30′unun başağrısından şikayetçi olduğu belirlendi. Anne babalar arasında ise çocukların başlarının ağrıyabileceğini kabullenmemek çok yaygın.

Türkiye Başağrısı Derneği Başkanı Prof. Dr. Cankat Tulunay’ın başkanlığında, 20 ilde 7-14 yaş grubu 7 bin 400 çocukla yapılan bir araştırma, yüzde 30′unun hayatının bir döneminde baş ağrısından şikayet ettiğini ortaya koydu. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Prof. Dr. Tulunay, bebeklikten itibaren baş ağrısının olabileceğini belirterek, dünyada migren tanısı konmuş ilk çocuğun ‘1.5 yaşında’ olduğuna dikkat çekti.

| 0 yorum ]

Gece altını ıslatmanın nedenine göre fizyolojik ve organik iki grupta toplandığını kaydeden uzmanlar, gece altını ıslatan çocukların yüzde 90-95′i fizyolojik altını ıslatma grubunda toplanmaktadır. Bu çocukların gece uykuda mesane doluluğunu hissetmelerinin yetersiz, mesane kapasitelerinin küçük ve uyku derinliklerinin fazla olduğu bildirilmektedir.

Sorun aileden
Altını ıslatmanın genetik yatkınlığa dayandığını bildiren uzmanlar, anne ve babadan birisinde altını ıslatma öyküsü varsa çocukta yüzde 45, ikisinde birden varsa yüzde 77 oranında altını ıslatma sorunu yaşandığını belirtiyorlar ve aile öyküsü olan vakaların iyileşme zamanı bakımından ailelerine benzer bir seyir gösterdiğini ifade ediyorlar.

| 0 yorum ]

Çocukların yüzde 1-2’sinde görülen idrar yolu enfeksiyonu ciddiye alınması gereken en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Erken tanı ve tedavi yapılamazsa, böbrek yetmezliğiyle bile sonuçlanabiliyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ferruh şimşek çocukluk çağındaki idrar yolu enfeksiyonlarının çok iyi araştırılması konusunda aileleri uyarıyor.

İdrar yolu enfeksiyonları çocukların sağlığı açısından en fazla dikkat edilmesi gereken sorunların başında geliyor. Özellikle yüksek ateş söz konusu olduğunda idrar yolu enfeksiyonlarının da muhakkak akla getirilmesi ve bu yönde de inceleme yapılması gerekiyor. Ateşin yanı sıra, ateş, üşüme, bulantı, kusma, karın, sırt ağrısı, huzursuzluk gibi belirtiler de idrar yolu enfeksiyonlarında sıklıkla gözleniyor.

| 0 yorum ]

Her çocuk az da olsa inatçıdır. Onun bu inadını kırmak için ille de ceza uygulamanız gerektiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz demektir. Çocuklarda inatlaşma her yaş döneminde görülür. Bağımsız birer birey olduklarının farkına varmaya başlamaları ve dünyayı keşfetme merakları bu inatlaşma sürecini tetikler. Çocuklar anne-babaları ve çevresindekiler ile ayırım yapmaksızın her zaman ve her konuda çatışmaya girebilir.

Çocukların bir inatlaşma nöbeti süresince fikir değiştirdiğine tanık olabilirsiniz. Bazen, neyi isteyip neyi istemediğini bile anlayamazsınız. Örneğin acıkmıştır ama evdeki yemeği yememekte direnir, hamburger ister,

| 0 yorum ]

İzmir’de 1998′de yüzde 21 olan sezaryen oranı yüzde 41-83′e çıkınca, ‘patlama’nın nedenleri araştırılmaya başlandı. Türk kadınları, sezaryenle doğumu sevdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü yüzde 5-15 arası sezaryenle doğum oranı, İzmir’de kat kat aşıldı.

İzmir Sağlık Müdürlüğü bu yılın ilk dokuz ayında devlet hastanesinde yüzde 41, diğer kamu hastanelerinde yüzde 70, özel hastanelerde yüzde 83 sezaryenle doğum oranı saptayınca, bu patlamanın nedenini anlamak için bir bilimsel kurul oluşturuldu. Türkiye genelindeki devlet hastanelerinde de bu yıl 660 bin doğumun 242 bini sezaryenle oldu.

| 0 yorum ]

Bebekler, zihinsel ve fiziksel gelişimleri için büyük önem taşıyan 0-2 yaş arasında konuşmayı öğreniyor. İlk aylarda genelde mırıldanarak bazı sesler çıkaran ve gülümseyen bebekler, zamanla kısa heceler ve kelimeler söylemeye başlıyor.

Uzmanlar, bu dönemin başlangıcından itibaren, ebeveynlerin bebekleriyle onların anlayıp anlamadıklarına bakmadan sürekli konuşmaları gerektiğini belirtiyor. Bu davranışın, hem ebeveyn hem de bebek için birçok faydası bulunduğuna işaret eden uzmanlar, iki taraf arasındaki bağın bu yolla güçlü bir hale geleceğini vurguluyor.

| 0 yorum ]

Aile Sağlığı, çocuk gelişimi, çocukların duygusal gelişimi, çocukların sosyal gelişimi, çocukların zihinsel gelişimi, davranış sorunları, dikkat dağınıklığı, dikkat eksikliği, uyum problemi, zihinsel yetersizlik..

Çocuklarınız büyürken onların bilinçli ve bilimsel bir takibe ihtiyaçları var. Çocuğun okuldaki başarısızlığı, dikkat kaybı, uyum zorluğu, davranış sorunları, öğrenmeyle ilgili sorunlar, aile içindeki iletişim sorunları ne yazık ki genellikle yeterince önemsenmiyor. Çocukların fiziksel gelişimleri, doğdukları günden başlayarak dikkatli bir biçimde takip edilebiliyor. Ancak duygusal, sosyal ve zihinsel gelişmelerinin takibinde aynı özen ne yazık ki gösterilemiyor.

| 0 yorum ]

Amerikalı Wake Forest Üniversitesi’nden Marina Krcmar başkanlığındaki psikologlar, 3 yaş altı çocukların televizyondaki programlarla konuşmayı öğrenmediğini belirledi. Media Psychology dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde 15 ila 24 aylık 48 çocuk iki gruba ayrıldı.

Birinci gruptaki çocuklarla bir yetişkin doğrudan konuştu. İkinci gruba ise bir yetişkinin konuştuğu görüntüler ve Teletubbies izletildi. Araştırma sonucunda, birinci gruptaki çocukların yeni kelimeler öğrendiği ve isimlerini

| 0 yorum ]

Çocuğun dişlerini fırçalaması, cocuğun gelişim evreleri, cocuğun gelişim özellikleri, çocuğunuzu okula hazırlayın, çocuk gelişimi..

Çocuk okula başlamadan önce öz bakım becerilerini ve tuvalet eğitimini kazanmış olmalıdır. Örneğin giysilerini giyip çıkartabilmeli, burnu akınca silebilmeli, dişlerini fırçalayabilmelidir. Bu dönemde çocuğun temel fiziksel beceriler edinmesi de çok önemlidir; tek ayağı üzerinde durma, sekerek sıçrama, top atma ve tutma, salıncakta sallanma, müzikli dairesel oyunlar oynama gibi.

| 0 yorum ]

Evlerde kullanılan bazı maddeler nedeniyle sosyoekonomik düzeyi yüksek kesimde yaşayan çocukların da uçucu madde bağımlılığı tehlikesi altında bulunduğu bildirildi. Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necat Yılmaz, yaptığı açıklamada, uçucu madde bağımlılığının, tüm dünyada sorun haline geldiğini, Batı dünyasında 1900′lü yıllarda başlayan uçucu çözücülere bağımlılığın artık tüm dünyada yayıldığını, 12-17 yaş arasında 4 milyondan fazla bağımlı olduğunu söyledi.

| 0 yorum ]

Bebekler isteklerini ağlayarak bildirirler. Ağlayan bebeğin bir ihtiyacı olduğunu anlayan anne, hemen bebekle ilgilenir ve sıkıntısını giderir. Ama bebeklik döneminden çıkmış çocukların da isteklerini ağlayarak belirtmeleri doğru değildir.

Çocukların isteklerini konuşarak bildirmeleri gerekir. Anne-babalar olarak çocukların ağlamaları karşısında takındığımız tutum çok önemlidir. Çocuğun bir isteğini yapmadığımızda çocuk ağlamaya başlıyor ve daha sonra o isteğini yapıyorsak çocuğa “senin isteğini yapmam için senin ağlaman gerekiyor” mesajını vermiş oluruz. Bu duruma alışan çocuk da tüm isteklerini ağlayarak anne-babasına yaptırır.

| 0 yorum ]

Aile babası, Aile Sağlığı, çocuk sağlığı, çocuk yetiştirmek, kaygı, özgüven eksikliği, psikolojik doyum, stres..

Sıklıkla işten eve geç gelen babalarla çocukları arasındaki duygu paylaşımı ihtiyacı yeterince karşılanamadığı için çocuklarda stres ve kaygı artıyor. Bu da özgüven eksikliğine sebep oluyor.

Gün geçtikçe zorlaşan hayat şartları ve ihtiyaçların değişmesi sebebiyle günümüzde çalışan annelerin sayısı giderek artmaktaysa da halen evin maddi ihtiyaçları babalar tarafından karşılanmaktadır. Ev geçindirmekte

| 0 yorum ]

Evleneceğiniz insanın ailesini ya da kendi ailenizi silip atamazsınız. Ancak onların da görüşünü alarak mutlu ve huzurlu bir evlilik yapabilirsiniz. Mutlu bir evlilik için evlenecek kişilerin anlaşması kadar ailelerinin onayı da önemli. “Biz anlaştık, ailelerin ne dediği önemli değil!” diyerek evlenen çiftler, hayat şartlarının acımasızlığı ve beklentilerin karşılanmaması yüzünden kısa sürede ayrılıyor.

Ailelerin rızasını almadan veya yok sayarak gerçekleştirilen evliliklerin ömrünün çok kısa olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, aile rızası olmadan gerçekleştirilen evliliklerin yarıdan fazlasının ilk bir yıl içinde boşanmayla sonuçlandığını bildiriyor.

| 0 yorum ]

Yabancı bir dili öğrenmek için en uygun yaşların 8-9 yaşları arası olduğu anlaşıldı. Bu yaşlarda beyin, yeni bilgiler öğrenmeye daha açık olduğu için, çocukken yabancı dil öğrenmek de daha kolay oluyor. İtalya ve Almanya’da yürütülen ortak bir araştırma sonucunda, çocukluk yaşlarında her yeni bilginin olduğu gibi, yabancı dilin de daha kolay öğrenildiği ortaya çıktı.

Yabancı dil öğrenmeye yaşamın ilk yıllarında başlanmasının önemini kanıtlayan çalışma, İtalya’nın Milano San Rafaele Üniversitesi ile Almanya’nın Berlin Üniversitesi tarafından manyetik rezonans (MR) tekniği kullanılarak gerçekleştirildi.

| 0 yorum ]

Çocuğa verilen sözler, çocuğu ödüllendirmek, çocukların ödüllendirilmesi, duygusal ödüller, maddi ödüller, söz tutmak..

Psikologlar, çocukların maddi anlamda değil, duygusal anlamda ödüllendirilmeleri gerektiğini önemle belirtiyor. Uzmanlar, çocuğa verilen en iyi ödüllendirmenin, duygusal ödüllendirme olduğunda hemfikir…

Çocuğu ödüllendirmenin derecesi ve şekli, genelde yaş ve ailenin durumuna göre değişiklik gösteriyor. Anne babaların genel anlayışı, çocuğa maddi hediye ve bir şeyler almanın sanki en iyi ödüllendirmeymiş gibi algılanmasıdır.

| 0 yorum ]

Boş zamanları değerlendirme, ev dışı etkinlikler, evlilikte uyum, karşılıklı anlayış, psikolojik sorunlar, sağlam psikolojik yapı, uyumlu evlilik, uyumsuz çiftler..

Uzmanlarca yapılan araştırmalar ve testler sonucunda mutlu bir evliliğin bireylerin sağlıklı bir psikolojik yapıya sahip olmasında önemli rol oynadığı tespit edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğretim üyelerince evli çiftler üzerinde ”Evlilikte Uyum” konulu araştırma yapıldı.

| 0 yorum ]

Şeker Hastalığı, Diyabet, Guatr Hastalığı, Osteoporoz, Kemik Erimesi, Kan Pulcukları, Trombositler, Hipertansiyon, Yüksek Tansiyon, Kan Kanserleri, Lösemiler, Akciğer Kanseri, Bağırsak Kanseri, Kolon Kanseri, Prostat Kanseri, Meme Kanseri, Astım, Bulaşıcı Sarılık..

Çocuğunuz çeşitli nedenlerden dolayı hasta veya özürlü olabilir. Durumu ne olursa olsun çocuğunuzun yaşıtları gibi duyguları, düşünceleri, ihtiyaçları ve sorunları olduğunu, onlardan temelde farklı olmadığını, onlar kadar sevgiye ve şefkate muhtaç olduğunu, güçsüz olduğu yönler kadar güçlü olabileceği yönlerinin, yapamayacağı beceriler kadar yapabileceği becerilerinin de bulunduğunu unutmayınız.

| 0 yorum ]

İstanbul Haseki Hastanesi AIDS Teşhis Kliniği şefi mikrobiyoloji uzmanı Dr. Özcan Nazlıcan tokalaşarak, aynı bardaktan su içerek, yemek yiyerek, dokunarak, sarılarak hastalığın kesinlikle bulaşmadığını belirtiyor. Ortak kullanılan tuvalet, yüzme havuzları, sinek ya da böcek ısırmalarıyla AIDS’in bulaşmasının imkansız olduğunu kaydeden Nazlıcan, “Ancak dudak ve ağız kenarındaki zedelenmeler, bunlara yol açacak sert öpüşmeler, virüsün kolayca vücuda girmesine sebep olur.

| 0 yorum ]

AIDS, AIDS'le mücadele, Kyoto Protokolü, Sıtma, sıtmayla mücadele, verem, veremle mücadele..

Almanya’da biraraya gelen zengin ülkeler topluluğu G-8 liderleri, Afrika’da sıtma, verem ve AIDS‘le mücadele için 60 milyar dolarlık yardım vaadinde bulundu. Almanya’da yapılan G-8 zirvesine katılan dünya liderleri, zirvenin son gününde dikkatlerini Afrika’ya yönlendirdi. Liderlerin geçmişte verdikleri yardım vaadlerini tutmaları için üzerlerindeki baskı artıyor.

| 0 yorum ]

AIDS, AIDS tedavisi, AIDS virüsü, bebek sağlığı, gebelik sırasında AIDS, Hamilelik, HIV, HIV tedavisi, HIV virüsü..

BM’ye bağlı çocuklara yardım örgütü UNICEF, geçen yıl 500 binden fazla bebeğin HIV virüsüyle doğduğunu açıkladı. Örgüt, bu bebeklerin hasta doğmalarının, aslında çok da pahalı olmayan yöntemlerle engellenebileceği görüşünde. BM’ye bağlı çocuklara yardım örgütü UNICEF, geçen yıl 500 binden fazla bebeğin HIV virüsüyle doğduğunu açıkladı.

UNICEF, bu bebeklerin hasta doğmalarının, aslında çok da pahalı olmayan yöntemlerle engellenebileceği

| 0 yorum ]

Kenya’da çalışmalar yapan bilimadamları, Afrika kıtasında etkili olan iki hastalık, HIV (AIDS) ve sıtmanın yayılması arasında doğrudan bir ilişki olabileceği sonucuna vardı. Amerikan Science dergisinde yayımlanan araştırma sonuçları, sıtmaya yakalanan kişilerin, değişen bağışıklık sistemleri nedeniyle, cinsel ilişkiye girdikleri kişilere HIV virüsü bulaştırmaları ihtimalinin arttığını belirtiyor.

Aynı şekilde, HIV virüsü taşıyan kişilerin de sıtmaya yakalanma risklerinin arttığı belirtiliyor. Muhabirler, bu araştırmanın sonuçları çerçevesinde, hükümetlerin ve kamu sağlığı kurumlarının, hastalıklarla mücadele yöntemleri üzerinde önemli etkisi olabileceğini belirtiyorlar.

| 0 yorum ]

HIV virüsü ile mücadelede geliştirilen ilaçlar, hastaların ömrünü eskiye oranla 13 yıl uzatıyor. İngiltere’de Bristol Üniversitesi çalışanlarının katıldığı bir araştırma AIDS‘e yol açan HIV virüsü ile mücadelede geliştirilen ilaçların, hastaların ömrünü eskiye oranla 13 yıl uzattığını ortaya koydu.

Araştırmada 43 binden fazla hasta incelendi. 1996-1999, 2000-2002 ve 2003-2005 yıllarında yüksek gelirli ükelerdeki AIDS hastalarının yaşam süreleri ele alındı.

| 0 yorum ]

Araştırmalar sıtmadan koruyan genin AIDS‘e yakalanma olasılığını artırdığını ortaya koydu. Sıtmadan koruyan bir genin, AIDS’e yakalanma olasılığını yüzde 40 oranında arttırdığı bildirildi. Amerikalı ve İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma, Afrika kökenli insanlarda gelişen, Duffy Antijeni Kemokin Reseptörü (DARC) geninin bir varyasyonunun, AIDS ile karşı karşıya kalındığında kişinin ilk dönemde hastalıkla mücadele gücünü olumsuz yönde etkileyebileceğini gösterdi.

Londra ve Teksas üniversitelerinin yürüttüğü araştırma, DARC’ın, virüslere karşı savunma sistemi üzerinde önemli rol oynayan ve kemokin adı verilen kimyasalların seviyelerini etkilediği ve söz konusu varyasyonunun Afrikalıların neredeyse yüzde 90′nında görüldüğünü ortaya koydu.

| 0 yorum ]

Açlık, AIDS, Beslenme, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, dünyada sağlık, FAO, gıda üretimi, nüfus artışı..

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, 840 milyon kişi yetersiz besleniyor ve her yıl beş yaşın altındaki altı milyon çocuk bu nedenle yaşamını yitiriyor. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, kısa adıyla FAO geçen yıl “Açlıkla Mücadelede Uluslararası İttifak” girişimini başlatmıştı. Bu girişimin hedefi, 2015 yılına kadar dünyadaki açların sayısını yarı yarıya düşürmekti, ancak bu hedefe ulaşılabileceğini düşünenlerin sayısı az. Oysa dünyada yeteri kadar gıda maddesi mevcut, sadece dağılım kötü.

| 0 yorum ]

AIDS’e yol açan HIV gibi retrovirüsleri etkisiz hale getirebilen antikorların üretiminde kilit rol oynayan bir gen bulundu. Amerikalı bilim adamları, Apobec3 adlı genin, farelerde retrovirüsleri etkisiz hale getiren antikorların üretilmesini sağladığını ve böylece hayvanların enfeksiyonlarla savaşabilmesine olanak verdiğini belirttiler.

Bulaşıcı bir virüs hastalığı olan AIDS tedavisinde önemli bir adım atıldı ve antikorların üretiminde kilit rol oynayan bir gen bulundu.

| 0 yorum ]

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından gelecek ay onaylanması beklenen yeni bir ilacın, diğer AIDS ilaçlarına karşı bağışıklık gösteren hastalarda 1 yıl süreyle HIV virüsünü baskıladığı ve kandaki virüs oranını azalttığı tespit edildi.

Merck’in deneme aşamasında olan “Isentress” adlı ilacı, 48 hafta boyunca kullanıldığında deneklerin kanındaki HIV virüsü oranını düşürdü. İlacın, bu süre sonunda hastaların yüzde 46 ila yüzde 64′ünün kanında bulunan HIV miktarını milimetre başına 50 virüsün altına indirdiği belirlendi.

| 0 yorum ]

HIV virüsü taşıyan kişiler, cinsel ilişkiye girerken korunsalar da virüsün bulaşmasını engelleyemiyor. Avustralya’daki New South Wales Üniversitesi’nden David Wilson ve ekibinin yaptığı araştırma, İsviçre Komisyonu’nun, tedavi görenlerin prezervatif kullanmayabileceğine ilişkin raporunun aksine, korunma olmadan riskin 10 yılda 4 kat artabileceğini ortaya koydu.

David Wilson ve ekibinin yaptığı araştırmaya göre tedavi görülse bile virüsün bulaşma riski az da olsa sıfır değil ve virüs tamamen yok olmuyor.

| 0 yorum ]

AIDS, biseksüel cinsel ilişki, heteroseksüel ilişki, HIV, HIV enfeksiyonu, homoseksüel ilişki, korunmasız cinsel ilişki, kronik hastalık..

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 Aralık Dünya AIDS Günü 1988′den bu yana HIV/AIDS hakkında farkındalığın artırılmasıyla ilgili önemli bir süreç olduğunu, AIDS’i durdurmak için küresel, ulusal ve yerel çabaların canlandırılmasına bir fırsat tanıdığını kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye’de ilk AIDS vakasının görüldüğü 1985 tarihinden bu yana vaka sayısının Haziran 2008 itibarıyla 682 AIDS ve 2 bin 493 taşıyıcı olarak 3 bin 175’e ulaştığı belirtildi.

| 0 yorum ]

AIDS, AIDS vakası, ailelerin parçalaması, biseksüel cinsel ilişki, cinsel ilişki, HIV, HIV enfeksiyonu, homo, homoseksüel cinsel ilişki, kondom kullanımı, prezervatif kullanımı, toplumun parçalaması, Türk insanı..

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de ilk AIDS vakasının görüldüğü 1985 tarihinden bu yana vaka sayısının Haziran 2008 itibarıyla 682 AIDS ve 2 bin 493 taşıyıcı olarak 3 bin 175′e ulaştığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 Aralık Dünya AIDS Günü 1988′den bu yana HIV/AIDS hakkında farkındalığın artırılmasıyla ilgili önemli bir süreç olduğunu, AIDS’i durdurmak için küresel, ulusal ve yerel çabaların canlandırılmasına bir fırsat tanıdığını kaydedildi.

| 0 yorum ]

İngiltere’de bilim adamları, AIDS’e neden olan HIV’in bulaşmasını engelleyecek bir jel üzerinde çalışıyor. Devletin, araştırmalar için 90 milyon sterlinlik fon ayırdığı belirtildi.

İngiliz hükümetinin, belli bir aşamaya getirilen bu çalışma için 90 milyon sterlinlik fon ayırdığı kaydedildi.

HIV’in bulaşmasını engellemeyi amaçlayan araştırmayı, Londra’daki dünyaca ünlü Imperial College ve St George’s üniversitelerine ve Tıp Araştırmaları Konseyine mensup bilim adamlarının ortaklaşa yürüttüğü belirtildi.

| 0 yorum ]

AIDS hastalığı, cinsel hastalıklar, enfeksiyon riski, erkek sünneti, herpes visürü, HIV enfeksiyonu, prezervatif kullanmak, sünnet derisi, sünnet olmak..

Uzmanlar, sünnetin enfeksiyon riskini dikkat çekici bir biçimde azalttığı bulgusuna ulaştıkları araştırmanın ardından erkek sünnetinin cinsel yolla bulaşan hastalıkları azaltılmanın bir yolu olduğu açıklamasını yaptı.

Söz konusu enfeksiyonlara yol açan virüsler ise herpes ve kansere yol açan insan papilloma virüsü (HPV) olarak açıklandı.

| 0 yorum ]

AIDS, AIDS ilacı, AIDS nedir, AIDS virüsü, AIDS'le mücadele, AIDS’den korunmak, AIDS’den nasıl korunmalı, cinsel hastalık, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, HIV, HIV virüsü..

Çağımızın vebası olarak da adlandırılabilen ve tedavisi henüz bulunamayan AIDS hastalığına yakalanmamak için özellikle cinsel konularda dikkatli olmak gerekiyor. Peki, nedir bu AIDS ve AIDS hastalığına neden olan HIV virüsü? İşte cevaplar…

Özel Şafak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aziz Hacıbektaşoğlu’nun verdiği bilgilere göre; HIV, İngilizce “Human Immunodeficiency Virus” kelimelerinin baş harflerinin bir araya gelmesiyle oluşan bir kelimedir ve

| 0 yorum ]

AIDS, AIDS aşısı, AIDS virüsü, AIDS virüsünün bulaşması, HIV, HIV aşısı, HIV virüsü, HIV virüsünün bulaşması, ölümcül AIDS virüsü..

Uzmanlar, AIDS virüsünün bulaşmasının önlenmesine yardımcı olacak aşının geliştirildiğini bildirildi. Tayland’da 16 bin gönüllünün katıldığı deneyde aşının virüsün bulaşma riskini yüzde 31 oranında azalttığı belirtildi.

Amerikan ordusu ve Taylandlı yetkililerin Bangkok’ta düzenledikleri basın toplantısında, Tayland’da 16 bin gönüllünün katılımıyla yapılan deney sonucu aşının, ölümcül AIDS virüsünün bulaşma riskini yüzde 31 oranında azalttığı açıklandı.