| 0 yorum ]

Çocukların enerjiye ihtiyaçları, çocukların günlük kalori ihtiyacı, enerji harcamak, erkek çocuk, günlük kalori ihtiyacı, okul çağındaki çocuklar, okul dönemi, yaramaz erkek çocuk..

Uzmanlar, okul çağındaki erkek çocukların kız çocuklardan daha aktif olduklarını, bu nedenle daha çok enerjiye ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kendirci, okul çağındaki çocuklar tarafından sebze ve hububat ürünlerinin çok daha fazla tüketilmesi gerektiğini söyledi.


Kendirci, çocukların günlük kalori ihtiyacının yüzde 30′u yağlardan, yüzde 20’si proteinden, yüzde 50’si ise karbonhidratlardan karşılanması gerektiğini belirtti.

Kahvaltı yapmayan çocukların okullardaki beslenme saatine çok dikkat edilmesi gerekir. Veliler, çocuklarının beslenme çantalarını hazırlarken süt ürünlerini, taze meyve ve meyve sularını, peynir ve köfte gibi yiyecekleri tercih etmelidir.

Okul döneminde çocuklarda şişmanlık olabilir. Ancak, günlük kolesterol düzeyinin üzerine çıkılmamalıdır. Dengeli beslenmeyen, okul çağı çocuklarında çeşitli hastalıklar görülebilir.

0 yorum

Yorum Gönder