| 0 yorum ]

AIDS’e yol açan HIV gibi retrovirüsleri etkisiz hale getirebilen antikorların üretiminde kilit rol oynayan bir gen bulundu. Amerikalı bilim adamları, Apobec3 adlı genin, farelerde retrovirüsleri etkisiz hale getiren antikorların üretilmesini sağladığını ve böylece hayvanların enfeksiyonlarla savaşabilmesine olanak verdiğini belirttiler.

Bulaşıcı bir virüs hastalığı olan AIDS tedavisinde önemli bir adım atıldı ve antikorların üretiminde kilit rol oynayan bir gen bulundu.


Araştırmacılar, insanlarda da bulunan Apobec3 adlı genin , insanlarda farelerdekiyle aynı rolü oynayabileceğini ve AIDS’e yol açan retrovirüsü etkisiz hale getirebileceği görüşünde.

Bu tez, Apobec3′ün ürettiği proteinlerin anti-HIV özellikleri taşıdığını ve bu genin bulunduğu kromozom bölgesinin vücuda bulaşan virüsün gücünü etkileyebileceğine ilişkin önceki araştırmaları destekliyor.Bu genin bulunmasının AIDS aşısının geliştirilmesi açısından önemli olduğu ve HIV’e maruz kalan bazı kişilerin neden virüsü kapmadıklarını açıklayabileceği vurgulandı.

0 yorum

Yorum Gönder